HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΖητούνται Ευρωτσολιάδες – Του Νίκου Δήμου

Ζητούνται Ευρωτσολιάδες – Του Νίκου Δήμου

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θέλουν η χώρα να μείνει στο Ευρώ. Μέχρι πρόσφατα ήταν η συντριπτική πλειοψηφία.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί Έλληνες που θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη. Συνήθως ταυτίζονται με τους πρώτους – αλλά όχι απόλυτα.

Υπάρχουν λιγότεροι (αλλά αρκετοί) Έλληνες που θέλουν η χώρα όχι μόνο να μείνει στην Ευρώπη – αλλά να γίνει Ευρώπη. Να εκσυγχρονιστεί, έτσι που οι δείκτες ποιότητας ζωής, κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, ασφάλισης και πρόνοιας, προστασίας δικαιωμάτων, παραγωγικότητας, κλπ. να φτάνουν τουλάχιστον στον μέσο όρο των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Δεν με ενδιαφέρει απλώς το να μείνουμε στο Ευρώ ή να ανήκουμε τυπικά στην Ε. Ε. – θέλω να είμαστε Ευρώπη.

Πρόσφατα αρκετοί με αποκάλεσαν «Γερμανοτσολιά». Θέλω να τους διορθώσω.

Δεν είμαι Γερμανοτσολιάς – αλλά φανατικός Ευρωτσολιάς.

Ευρωτσολιάς είναι για μένα ο Έλληνας που συνδυάζει την ελληνική παράδοση («τσολιάς») με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μπορεί να είναι είτε αριστερός είτε δεξιός. Δεν τον νοιάζει αν ο εκσυγχρονισμός της χώρας γίνει από την Αριστερά ή την Δεξιά. «Άσπρη γάτα – μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια», όπως είπε ο Τενγκ.

Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι αν η Ελλάδα θα μείνει στο Ευρώ ή την Ευρώπη. Είναι αν θα γίνει Ευρώπη. Το να σέρνεται μέσα στην Ε.Ε. επιδοτούμενη και γραφική, δεν μου λέει τίποτα.

Ευρωτσολιάς, λοιπόν. Και καλώ όλους τους ομοϊδεάτες μου να συνταχθούν σε αυτή τη νέα κατηγορία.

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Εθνική μας Εορτή. Μήπως, αντί να αναμασήσουμε πάλι τα κατορθώματα των προγόνων, ρίξουμε μία ματιά προς το μέλλον;

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Στην οδό Μήτσα δεν φυτεύουν λουλούδια
Επομενο αρθρο
Eκτακτα μέτρα στα σχολεία για την έκλειψη Ηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.