HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτο Καρπενήσι, τα πρώτα πεζοδρόμια που λιώνουν το χιόνι

Στο Καρπενήσι, τα πρώτα πεζοδρόμια που λιώνουν το χιόνι

Το σύστημα γεωθερμίας με ζεστό νερό που δημιουργεί ασφαλείς διαδρόμους στην Ευρυτανική πρωτεύουσα

Μπορεί το Καρπενήσι να ντύνεται συχνά στα λευκά και να δέχεται αρκετό χιόνι ετησίως, αλλά πλέον τα πεζοδρόμια του στο κέντρο της πόλης, θα έχουν πάντα καθαρούς και ασφαλείς διαδρόμους χάρη σε ένα σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

2

Στο έργο της αστικής ανάπλασης κατασκευάστηκε σύστημα γεωθερμίας κάτω από τα πεζοδρόμια. Το κύκλωμα ζεστού νερού που είναι σε βάθος 100 μέτρων προκαλεί το λιώσιμο των πάγων δημιουργώντας καθαρούς διαδρόμους, ασφαλείς για διέλευση από τους πεζούς και απαλλαγμένους από τον παγετό.

3

Στο σύστημα δόθηκε πρόσφατα, μετά τις χιονοπτώσεις, η ευκαιρία να δοκιμαστεί και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο evrytanika.gr, η λειτουργία του ήταν επιτυχής. Το γεωθερμικό σύστημα δουλεύει με ζεστό νερό που ανακυκλώνεται και κυκλοφορεί υπογείως στα πεζοδρόμια από ένα κύκλωμα 20 οπών σε βάθος 100 μέτρων, στο χώρο του παλιού πάρκινγκ. Το νερό θερμαίνεται και κυκλοφορεί από τη θερμοκρασία της γης.

Με τις πληροφορίες από το evrytanika.gr

Προηγουμενο αρθρο
2ο Γυμνάσιο Λευκάδας: Πεζοπορία στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης
Επομενο αρθρο
ΚΠΕ Σφακιωτών: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Βιωματικό Σεμινάριο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.