HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο πυρηνελαιουργείο της Βασιλικής ξανά στην επικαιρότητα

Το πυρηνελαιουργείο της Βασιλικής ξανά στην επικαιρότητα

Την τελευταία εβδομάδα άρχισε να λειτουργεί η μονάδα επεξεργασίας πυρήνα στο πυρηνελαιουργείο της Βασιλικής της εταιρείας Grecolio, για την οποία εκκρεμούσε άδεια περιβαλλοντικών όρων. Το τμήμα περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ανανέωσε την άδεια μέχρι τον Απρίλιο του 2015 (όσο διαρκεί η ελαιοκομική περίοδος), με τον όρο να μεταφέρονται τα υγρά απόβλητα έξω από το εργοστάσιο σε ειδικό χώρο επεξεργασίας λυμάτων.

Χτες το βράδυ κλιμάκιο αποτελούμενο από το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Αντιδήμαρχο Απολλωνίων, και τον πρόεδρο της τ.κ. Βασιλικής έκανε επίσκεψη στο χώρο του εργοστασίου όπου διαπίστωσε τη λειτουργία του, (τα φουγάρα κάπνιζαν του καλού καιρού), χωρίς η Grecolio να έχει –ως όφειλε- ενημερώσει την Περιφέρεια για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία διαπίστωσε το γεγονός.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι η εταιρεία Grecolio δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή τη λειτουργία του εργοστασίου. Το καλοκαίρι ενδεχομένως λειτουργούσε περιοδικά η ραφιναρία και η τυποποίηση.

Υπάρχει πάγια αντίδραση εκφρασμένη εδώ και πολλά χρόνια, από τη μεριά των κατοίκων για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείο. Η γεωμορφολογία και οι άνεμοι της περιοχής συντελούν ώστε όταν λειτουργεί η μονάδα επεξεργασίας πυρήνα, να υπάρχει ένα «σύννεφο» πάνω από τη Βασιλική.

Τις πληροφορίες μας παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Απολλωνίων κ. Χρήστος Κατηφόρης απαντώντας σε ερωτήσεις μας. Δεν διαθέτουμε και ευτυχώς για μας, αποκλειστικές αυτοδιοικητικές πληροφορίες.

Προηγουμενο αρθρο
Το πρόγραμμα της Austrian προς τα νησιά του Ιονίου για το 2015...
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.