HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛαχτάρα των Σέρβων για Ελλάδα: Εσπευσαν να προλάβουν το μπλόκο – ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα

Λαχτάρα των Σέρβων για Ελλάδα: Εσπευσαν να προλάβουν το μπλόκο – ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και άλλων τηλεοπτικών αδειών, παρά την απαγόρευση διέλευσης που είχε τεθεί από νωρίς το πρωί σε ισχύ, περίπου 75 κατάφεραν να περάσουν. Αντιδράσεις ξενοδόχων για το κλείσιμο των συνόρων στους σέρβους τουρίστες [εικόνες & βίντεο]

Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τους σέρβους πολίτες λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα τους, τέθηκε σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Δευτέρας. Ηταν τέτοια ομως η λαχτάρα των σέρβων τουριστών να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, ώστε να μεταβούν στους αγαπημένους τους προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική, Καβάλα κ.α.) για τις διακοπές τους, που μέσα σε λίγες ώρες σχηματίστηκαν στον Προμαχώνα τεράστιες ουρές αυτοκινήτων.

Μαζί με τους Σέρβους, στο σημείο διέλευσης εγκλωβίστηκαν επί ώρες και υπήκοοι άλλων χωρών για τους οποίους δεν ισχύει το μπλόκο, αλλά ταλαιπωρήθηκαν λόγω της αυστηρής διαδικασίας ελέγχων.

Σύμφωνα με το Μega, παρότι η απαγόρευση είχε τεθεί σε ισχύ για τους σέρβους τουρίστες, περίπου 75 άτομα κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν τους έγινε κάποιο τεστ.

H Σερβία ήταν μία από τις 14 τρίτες χώρες της λεγόμενης «λευκής λίστας» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι πολίτες της μπορούσαν να ταξιδεύουν κανονικά στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η ραγδαία ωστόσο αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων, στη βαλκανική χώρα, άλλαξε τα δεδομένα.

Το Βελιγράδι τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τη σερβική κυβέρνηση να προχωρά στη λήψη νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η μάσκα έχει γίνει υποχρεωτική σε περιοχές με υψηλό δείκτη κρουσμάτων, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξή του δεν απέκλεισε ακόμα και ολικό lockdown αν τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα παραμείνουν σε ανησηχητικά υψηλά επίπεδα.

Εκτός από το Βελιγράδι, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι και οι πόλεις Νόβι Πάζαρ, Τούτιν, Κραγκούγεβατς και Βράνιε.

Ο αποκλεισμός για τους σέρβους τουρίστες που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, έφερε αντιδράσεις και αναστάτωση στους ξενοδόχους της βόρειας Ελλάδας. Κάθε καλοκαίρι οι Σέρβοι καταφτάνουν κατά χιλιάδες στα θέρετρα της βορείου Ελλάδας και ειδικά φέτος που λόγω κορονοϊού το πλήγμα είναι μεγάλο για τον ελληνικό τουρισμό, αποτελούσαν για πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου «σανίδα σωτηρίας» στην κουτσουρεμένη σεζόν.

Η αναστολή πρόσβασης των υπηκόων Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου έως τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου, αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους ξενοδόχους, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

«Επιχειρείν με ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω δεν μπορεί να υπάρξει», σχολίασε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο voria.gr, επισημαίνοντας ότι οι Σέρβοι που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ενώ για όσους επρόκειτο να έρθουν τις επόμενες ημέρες, εφαρμόζεται ό,τι ισχύει ανάλογα με την πολιτική κράτησης.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Νέες... χαράξεις στην Άγγελου Σικελιανού
Επομενο αρθρο
Αδειασε το πόντιουμ: «Εφυγε» ο μαέστρος των soundtrack Ενιο Μορικόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.