HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Στην ανεργία οδηγείται μέρος των συμβασιούχων υγειονομικών

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Στην ανεργία οδηγείται μέρος των συμβασιούχων υγειονομικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ  ΤΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΠΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  !

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 2Κ της κατηγορίας (ΔΕ) Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και (ΥΕ) Υποχρεωτικής εκπαίδευσης όπου συμμετείχαν με αυξημένη μοριοδότηση οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας που εργάζονταν για πάνω από έξι χρόνια με συνεχείς παρατάσεις στα νοσοκομεία.

Είχαμε τονίσει όλο το προηγούμενο διάστημα ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ότι η μοριοδότηση δεν θα εξασφάλιζε τη συνέχιση της δουλειάς όλων των συμβασιούχων που εργάζονται χρόνια τώρα στα νοσοκομεία καλύπτοντας ένα μικρό μέρος των τεράστιων ελλείψεων  σε μόνιμο προσωπικό.

Η έκδοση του μεγαλύτερου μέρους των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 2Κ (εκκρεμεί ένας μικρός αριθμός Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την εκτίμηση που είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή.

Στο νοσοκομείο Λευκάδας από τους τρεις συμβασιούχους συναδέλφους μας που εργάζονται στο νοσοκομείο χρόνια τώρα με συνεχείς παρατάσεις  και συμμετείχαν στην προκήρυξη 2Κ, όπως μέχρι στιγμής δείχνουν τα αποτελέσματα,  ένας  συνάδελφος δεν θα συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο. Θα οδηγηθεί έτσι  μαζί με άλλους συμβασιούχους που δουλεύουν σε άλλα νοσοκομεία, στην απόλυση  και  στους δρόμους της ανεργίας.

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί αυτό το γεγονός, όταν στα νοσοκομεία λείπουν πάνω από 30.000 υγειονομικοί.  Όταν το νοσοκομείο Λευκάδας είναι βαθύτατα υποστελεχωμένο, και παραμένουν  κενές πάνω  από  210 οργανικές θέσεις και άρα  δεν περισσεύει κανείς , όταν στο συγκεκριμένο κλάδο (ΥΕ βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό) και ειδικότητα (Τραυματιοφορείς) εργάζονται μόνο 8 μόνιμοι σε σύνολο 31 οργανικών θέσεων, όταν οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού.

ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

 Η κατάσταση αυτή δεν έχει διαμορφωθεί τυχαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φεβρουάριο του 2019, η πρόταση 130 Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, (που απαγορεύει την μετατροπή των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ) απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση της ΝΔ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ  (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

Μεγάλη ευθύνη φέρει και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που αντί για το αίτημα «για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις», που διεκδικούσαν τα ταξικά σωματεία στα νοσοκομεία, πρόβαλε  το αίτημα  της «μοριοδότησής» τους για τη διεκδίκηση μιας μόνιμης θέσης. Το αίτημα αυτό όπως επιβεβαιώνει η σκληρή πραγματικότητα, αποδείχτηκε καταστροφικό για τους    συμβασιούχους, μιας και όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν εξασφαλίζει  σε όλους  τη συνέχιση της δουλείας τους.

     ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Συνάδελφισσες- οι

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να κατευθύνεται απέναντι στην πολιτική που εμπορευματοποιεί τη δημόσια υγεία  και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε «αυτοτελείς» ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που θα ψάχνουν «έσοδα» για να λειτουργήσουν.  Θα πρέπει να στρέφεται  απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αστικές κυβερνήσεις που προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μισοδουλειά – μισοζωή και την ανακύκλωση της ανεργίας.  Θα πρέπει να στρέφεται απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που βγάζουν αμύθητα κέρδη από  την μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία και την ιδιωτικοποίησή της.  Θα πρέπει να στέφεται ενάντια στο απάνθρωπο σύστημα του κέρδους που μας θεωρεί αναλώσιμους και αντιμετωπίζει τις ζωές μας, τη  υγεία μας και την υγεία του λαού μας  ως «κόστος» και «έξοδο».

Μόνο με τη μαζικοποίηση των σωματείων, μόνο όταν ο αγώνας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή θα γίνει υπόθεση του καθενός μας και συνολικά όλων όσων έχουμε συμφέρον  να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν γίνεται τίποτα» και άρα  «να κάτσουμε ήσυχα» περιμένοντας να μας λύσουν άλλοι τα προβλήματά μας και τα αδιέξοδα που ολοένα και θα μεγαλώνουν, θα είναι αποτελεσματικός.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μετατροπή των συμβάσεων τους άμεσα σε αορίστου χρόνου. Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.

Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

                                                Το  ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Προκηρύσσονται τρεις θέσεις ειδικότητας στο Νοσοκομείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εμπρησμός στη Μόρια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.