HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆρχισαν οι αυτοψίες για την καταγραφή ζημιών στη Λευκάδα

Άρχισαν οι αυτοψίες για την καταγραφή ζημιών στη Λευκάδα

Χθες το πρωί ξεκίνησαν οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι των κτιρίων από 14 ομάδες μηχανικών: τα συνεργεία της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών, το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ Ηπείρου και τα μεικτά κλιμάκια μηχανικών του δήμου και εθελοντών μηχανικών από το νησί και γειτονικές περιοχές.

Χωρίς ζημιές είναι τα σχολεία του νησιού, εκτός από το Γυμνάσιο της Βασιλική που χρειάζεται επισκευή και μέχρι τότε πρέπει να κλείσει. Μέχρι χτες το βράδυ είχαν ελεγχθεί 120 κτίρια εκ των οποίων τα 60 βγήκαν κίτρινα (χρειάζονται επισκευή) και 26 κόκκινα (αν δεν επισκευαστούν δεν είναι κατοικίσημα).

Στο νησί ταξίδεψε χθες ομάδα επιστημόνων από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Η γενική εικόνα είναι καλή», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας, Κώστας Σπυράκος. «Τα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο και στο δίκτυο ύδρευσης. Οι κατασκευές που κατέρρευσαν ήταν είτε παλαιά, πλινθόκτιστα σπίτια, ή κακές κατασκευές, όπως η εκκλησία στο Αθάνι, που είχε δομοστατικά προβλήματα. Πάντως, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, η ιστορία δεν έχει ακόμα τελειώσει».

Προηγουμενο αρθρο
Καταγγελίες Άκη Τσελέντη για τον Υφ. Υποδομών: μετέβη στη Λευκάδα χωρίς να ενημερωθεί από τον αρμόδιο φορέα
Επομενο αρθρο
Εκλογικά κέντρα Νομού Λευκάδος για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.