HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈπεσε Canadair στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά

Έπεσε Canadair στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Πώς συνετρίβη το αεροσκάφος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Καναντέρ που έπεσε στην Κάρυστο, έκανε βύθιση, εν συνεχεία έκανε ρίψη και κατά την προσπάθεια ανύψωσης βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό. Το αεροπλάνο από την απώλεια στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη. Την στιγμή τη συντριβής του Καναντέρ αποτύπωσε ο φακός της ΕΡΤ.

Κάτοικος: Ήταν σε δύσβατο σημείο η φωτιά, χρειάστηκε να κάνουν δύσκολους ελιγμούς
Το γεγονός ότι οι χειριστές επί ώρες έκαναν δύσκολους ελιγμούς στο σημείο επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr ο κ. Τάσος Ντούγιας, κάτοικος της περιοχής.

«Από το πρωί, από τις επτά παρά, επιχειρούσε εδώ στον Πλατανιστό ένα ζευγάρι Καναντέρ. Η φωτιά ήταν σε πολύ δύσβατο σημείο και αναγκάζονταν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να “χτυπήσουν” τη φλόγα. Το σήκωναν τελευταία στιγμή. Δεν ήμουν τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους, όμως είδα τι προσπάθειες κατέβαλαν», είπε ο κ. Ντούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πτώση του Καναντέρ μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, σε ένα γκρουπ Καρυστινών, οι οποίοι συγκλονίστηκαν βλέποντας καρέ-καρέ την τραγωδία.

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στον Πλατανιστό Εύβοιας επιχειρώντας να σβήσει την πυρκαγιά.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Προηγουμενο αρθρο
Κάτω στο Γιαλό
Επομενο αρθρο
Άρχισε να σουλουπώνεται το Τουριστικό περίπτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.