HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈχουμε κρεπάρ’ απ’ το σκατό!

Έχουμε κρεπάρ’ απ’ το σκατό!

 Επιτροπή κατοίκων για την αποχέτευση 

Εκεινού τ’ προκομμέν τ’ σεκρετάριου τ’ κατσαρίστκε,  να βγάλει μια μάνκα και ν’ αδειάσ τον απόπατό, απ’ το κονάκι τ  μεσ τ’ν αλλάτρα και γιομίσε ο τόπος ούλος, κουράδες και κορατζίνια.
Εμαγάρσε το τόπο π’να τόμπ ο διάλος μέσα’τ και να βελάζ.
Εμαζώχτκε δελόγκ κόσμος πολύς για να τ’ κάμομε τ’ παρατήρσ αλλά αυτός που μαθές !  Μας ήρτε αναβρακάτος  αναβρακάτος και μας έλεγε να μη βγάλομε μπαμπαξά,  έλεγε ότ’ η αλλάτρα είναι δκήτ και τκαν ότ’ θέλ κι ολο αφσκόλογα μας έλεγε και μας φοβέρζε κι’ολας.
Κατάλαβες κυρ’ πρόεδρε.
 Αρχίνσε τς γαλφιές, δηλαδή καταλαβαίν’ς  τώρα λίγη αϋπομονή λέει κιόλα θα φκιάσνε.
Μας είπε ότ’ για λίγο καιρό θα τα ρίχν’ μέσα , μετά μας είπε ότ’ θα τα καθαρίζ, λέει τα σκατά τώρα θα τα καθαρίζει να μη ζέχνε,  ότ’ θα φκιάσ και τσι δκούς μους τς απόπατς λέι  κ’ θάμαστε καλούμ θέλει.
Μ αυτές τς καλταμπανιές μας γαλαμπάρσε ούλους κι είπαμε να κάμομε λίγ’ αϋπομονή. Ανθρωπ’ είμαστε κυρ μαγιστράτε μ,  μάννα μας εγέννσε δε φτρώσαμε.
Για πνομής ετουτνού τ σεκρετάριου και των αλλνόνε έχουμε κρεπάρ απ’ το σκατό. Εμείς θέλουμε ,Να τα ρίξνε κ’ αλλού τα σκατά να ιδούνε κι άλλοι τ’ γλύκα τς.

Απόσπασμα από την  Κάουζα μιανού σεκρετάριου. Ερασιτεχνική κωμωδία του Π.Ε.Α.Σ Κατούνας σε ντοπιολαλιά. Θέμα ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Λευκάδος και η τελική απορροή του στο δίαυλο.
https://youtu.be/ypUvu17-Ok8

Προηγουμενο αρθρο
Τον  Δήμαρχο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες  από το Λύκειο «Πλάτων» της Κορυτσάς Αλβανίας
Επομενο αρθρο
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πλωτής γέφυρας Λευκάδας «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» 

1 Σχόλιο

  1. Captain Nemo
    30 Απριλίου 2024 at 18:55 — Απάντηση

    ωρε μπουρανελοι..τωρα το καταλαβατε οτι η Λευκαδα ξαναγυρισε στο ετος 1950 > Σκατουπολη μου ειπαν τοτε οτι την ελεγαν. Πηρε μια ανασα η πολη λιγο με τον βιολογικο αλλα.. αυτο ηταν και τελειωσε . Ολα τα παλια σπιτια στη πολη εγιναν ξενοδοχεια και εαν βαλεις και τα 200 παραλιακα ξενοδοχεια τοτε… ειναι να να μας κλαινε οι ρεγγες Η καταστασγ εγινε ανυποφορη !!! Μονο το ποιημα του Σουρη να θυμηθουμε εμεινε ( Ενα μυρωδατο ποιημα ) και θα γινουν ολα τελεια !!

    Υ.Γ: Το σχολιο μου δεν θα περασει αλλα δεν πειραζει Ετσι και αλλιως υπαρχει παντου λογοκρισια τωρα τελευταια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.