HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποκαταστάθηκε η λειτουργία της πλωτής γέφυρας Λευκάδας «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» 

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πλωτής γέφυρας Λευκάδας «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αποκατάσταση πλήρους λειτουργίας πλωτής γέφυρας Λευκάδας «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» 

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε την 29/04/2024 στη πλωτή γέφυρα «ΑΓΙΑ  ΜΑΥΡΑ» διαπιστώσαμε φθορά στον σφαιροτριβέα της μιας εκ των δύο υδραυλικών φιαλών  ανύψωσης του καταπέλτη που βρίσκεται στη πλευρά Ακαρνανίας. Προκειμένου να  αποφευχθεί βλάβη, εκ του γεγονότος αυτού, στο σύστημα ανύψωσης του καταπέλτη ήταν  επιβεβλημένη η άμεση αντικατάσταση του εν λόγω σφαιροτριβέα. 

Προς τούτο, την επόμενη ημέρα (30/04/2024) εγκαταστάθηκε συνεργείο στη πλωτή  γέφυρα προς αποκατάσταση του προβλήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ήταν  απαραίτητη και ζητήθηκε η ακινητοποίηση της πλωτής γέφυρας καθόσον διεκόπη η λειτουργία  ανύψωσης του καταπέλτη για την αντικατάσταση του σφαιροτριβέα και συνεπώς ήταν  αδύνατη η περιστροφή της πλωτής γέφυρας. Στο μεταξύ, η διέλευση των σκαφών  περιορίστηκε στο μερικό άνοιγμα του διαύλου με την ανύψωση του έτερου καταπέλτη από τη  πλευρά της Λευκάδας. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν επηρεάστηκε. Επηρεάστηκε μόνο  προσωρινά η διέλευση των μεγάλων σκαφών. 

Η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης έλαβε χώρα κατά τις απογευματινές  ώρες της 30/04/2024 και η πλωτή γέφυρα λειτουργεί κανονικά. 

Με εκτίμηση 

Ο ανάδοχος συντηρητής της πλωτής γέφυρας 

Αντώνης Φίλιππας 

Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός 

Προηγουμενο αρθρο
Έχουμε κρεπάρ' απ' το σκατό!
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: Ξεκινά μετά το Πάσχα η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων με έδρα τη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.