HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας

Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας

Γνωστοποίηση:
ΕΦ.Α. Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου “Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας” τοποθετήκαν οι πινακίδες πληροφόρησης σε διάφορα σημεία εντός του κάστρου, προκειμένου οι επισκέπτες να ενημερώνονται για τα επιμέρους μνημεία που βλέπουν κατά την περιήγησή τους.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η διευκόλυνση των επισκεπτών κατά την επίσκεψή τους, ειδικά σε ότι αφορά την κίνησή τους εντός του χώρου. Ήδη έχει κατασκευαστεί διάδρομος κατάλληλος και για Ατομα με Κινητικά Προβλήματα. Εκτός από τους συνεχείς καθαρισμούς απο την βλάστηση, εχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης στις Αγγλικές Φυλακές, στον ναό της Αγίας Μαύρας, στην Πυριτιδαποθήκη, στην casamatta, στο Κελί των Φραγκισκανών και στην κανονιοθυρίδα στον προμαχώνα του Αγίου Φραγκίσκου. Έχει τοποθετηθεί νέο φυλάκειο και κατασκευάστηκαν νέες λειτουργικές εγκαταστάσεις υγιεινής (και για ΑΜΕΑ). Επιπλέον έχουν γίνει εκτενείς αποχωματώσεις, εργασίες συντήρησης, εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας, εγκατάσταση φωτιστικών κ.α.

Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει εντός της πυριτιδαποθήκης βιντεοπροβολή με 3D αναπαραστάσεις του μνημείου κατά τις διάφορες φάσεις της μακραίωνης ιστορίας του. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την μετατροπή της casamatta σε Μουσείο, καθώς επίσης η έκδοση ενημερωτικών εντύπων και η δημιουργία ιστοσελίδας ειδικά για το Κάστρο.

Προηγουμενο αρθρο
Επέστρεψε στην θέση του ο αποπεμφθείς Δασάρχης Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 173ο φύλλο της εφημερίδας «Αγιοπετρίτικα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.