HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση – Κάλεσμα για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου

Ανακοίνωση – Κάλεσμα για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου

«ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της Λευκάδας – αντιπρόσωποι στο 25ο συνέδριο του Εργ. Κέντρου
Μετά την πραγματοποίηση, χθες Τετάρτη 24-2-16 της απολογιστικής συνέλευσης, προχωράμε για τις εκλογές την Δευτέρα 29-2-16 για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Ο «εκλογικός» μήνας που διανύουμε, ξεκίνησε με την μεγάλη απεργία της 4-2-16. Η απεργία αυτή είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από τις απεργίες του 2015, εξ’ αιτίας της λαιμητόμου του ασφαλιστικού που διαλύει κυριολεκτικά την έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και της συνεχιζόμενης φοροληστείας που συνθλίβει εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες. Τα μέτρα που παίρνονται είναι αποφασισμένα από όσους ψήφισαν τον Αύγουστο το 3ο μνημόνιο. Η απεργία αυτή σφραγίστηκε με τα μεγαλύτερα ποσοστά απεργών κύρια στον δημόσιο τομέα και με το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων.
Η απεργιακή συγκέντρωση για άλλη μια φορά «βαφτίστηκε» από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αποκλείοντας όλους εργαζόμενους – μέλη του Κέντρου, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του δημόσιου που δεν είναι με το ΠΑΜΕ. Κανένας συντονισμός φορέων για την οργάνωση της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Ο διαχωρισμός σε «ταξικά» σωματεία (όσα «ανήκουν» στο ΠΑΜΕ) και στα άλλα, δεν βοηθά στην ανάπτυξη του κινήματος, αλλά στην διάσπαση και απογοήτευση.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες, να μαζικοποιηθούν πολύ περισσότερο, να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και στόχευση. Η μαζικοποίηση δεν μπορεί να νοηθεί παρά ως πλατιά κινητοποίηση των εργατοϋπαλλήλων και γενικότερα του εργαζόμενου λαού, να μπουν νέα τμήματα στη δράση που παραμένουν αδρανή.

Απαιτείται τακτική ενωτική στη βάση συνολικά των διεκδικήσεων τους και όχι διαχωρισμός στη βάση της κομματικής και παραταξιακής ένταξης. Αντίθετα απαιτείται συγκεκριμένο σχέδιο στη βάση της απόκρουσης των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και της αμφισβήτησης συνολικά των μνημονίων, της διαγραφής του χρέους, αλλά και πρακτικά μέτρα για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους.

Παράδειγμα απαξίωσης του Εργατικού Κέντρου σαν φορέα όλων των εργαζομένων, είναι όσα έγιναν χθες Τετάρτη στην συνέλευση των αντιπροσώπων, με την παρουσία εκπροσώπου της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Το καταστατικό απαιτεί απόφαση του ΔΣ για να παρευρεθεί μόνο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, όμως το προεδρείο όχι μόνο επέβαλε την παρουσία του στην γενική συνέλευση, αλλά και τον «αναγνώρισε» και σαν μέλος της συνέλευσης, αφού δεν χαιρέτισε στην αρχή αλλά του δόθηκε ο λόγος μετά τις ομιλίες συνέδρων που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ, και αντιπαρατέθηκε με τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους!!!! Έτσι οι 29 αντιπρόσωποι με τον Γ. Πάσουλα έγιναν 30 !!!!

Συνάδελφοι αντιπρόσωποι – εργαζόμενοι της Λευκάδας

Το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» είναι η παράταξη που κατεβαίνει στις εκλογές του Κέντρου, έχοντας σαν στόχο την ενότητα όλων των εργαζομένων σε όποιο κόμμα κι’ ανήκουν, θέλουμε το Εργατικό Κέντρο συνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων. Επιδιώκουμε την αναζωογόνηση των πρωτοβάθμιων σωματείων με πλατιά εμπλοκή στις διαδικασίες τους της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Οι αποφάσεις και η δράση να είναι του ίδιου του φορέα με την πιο πλατειά συμμετοχή των μελών και κανενός άλλου.

Το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» καλεί σε πλατιά συσπείρωση, αγωνίζεται για την απόκρουση του ασφαλιστικού σήμερα, διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους απόμαχους της δουλειάς , διεκδικεί την επιβίωση του λαού και της νεολαίας.

Για την παράταξη:
Ζαβιτσάνος Πέτρος οικοδόμος Καρτάνος Γιάννης εργαζόμενος ιδ. τομέα
Λευκάδα 25-2-2016

Προηγουμενο αρθρο
18 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των προβλημάτων από το σεισμό
Επομενο αρθρο
ΠΕΑΣ Κατούνας: Λύση συνεργασίας με τον προπονητή Φώτη Μπάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.