HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοίνωση – πρόγνωσης καιρού από το Λιμεναρχείο Λευκάδας

Ανακοίνωση – πρόγνωσης καιρού από το Λιμεναρχείο Λευκάδας

1. Σύμφωνα με το 04/2022 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. (11:00 Β΄) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά απο την Τρίτη 22-02-2022 έως το απόγευμα της Πέμπτης 24-02-2022 με κυριότερο χαρακτηριστικό τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα νησία του Ιονίου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη από το πρώι μέχρι και το απόγευμα. Την Τετάρτη 23-02-2022 θα επικρατήσουν βορειοι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ από την αρχή της μέρας. Την Πέμπτη 24-02-2022 οι βορειοι ανεμοι θα εξασθενήσουν βαθμιαία στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατα 5 με 7 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά. . 

2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: 

 α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.  β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων. 

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση του βουλευτή Θανάση Καββαδά με τον νέο Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αλέξιο Ράπανο
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήρια σωματείου Γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου -Κέρκυρας-Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.