HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνοιχτή πρόσκληση – κάλεσμα στους φορείς από την Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του κάστρου

Ανοιχτή πρόσκληση – κάλεσμα στους φορείς από την Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του κάστρου

Οι εξελίξεις στο Οινοποιείο (ΤΑΟΛ), μετά την απόφαση του Εφετείου ανοίγουν το δρόμο όχι μόνο για την ιδιωτικοποίηση της περιοχής του Οινοποιείου, αλλά σταδιακά ολόκληρης της περιοχής, που είναι συνδεδεμένη με την καθημερινότητα πολλών γενεών Λευκαδιτών. Έτσι δεν θα είναι δυνατή η ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση της ενιαίας παραλίας από τους Λευκαδίτες και τους επισκέπτες, η μόνη πεζεί προσβάσιμη πλαζ της πόλης, αλλά και το ωραιότερο κομμάτι άμεσης επαφής τους με την φύση και την ανοιχτή θάλασσα. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αγροτών, συμπαραστεκόμαστε και συμπαρατασσόμαστε στο μακρόχρονο, δύσκολο και δίκαιο αγώνα τους, ώστε να αποτραπεί η πώληση του Οινοποιείου, που σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα του χρέους του ΤΑΟΛ αλλά θα οδηγήσει στην σταδιακή εκποίηση της περιουσίας του σε ιδιώτες.

Επιπροσθέτως το Οινοποιείο λόγω της θέσης του αποτελεί ένα σύνολο, όχι μόνο με το Τουριστικό Περίπτερο και τις Λουτρικές εγκαταστάσεις, αλλά μαζί με  το Κάστρο της Αγ. Μαύρας, αποτελούν όλα μαζί μια αδιάσπαστη κτιριακή ενότητα δια μέσου των εποχών που αποτυπώνεται πάνω τους. Είναι πολλαπλώς  αξιοποιήσιμα ως σύνολο, με Δημόσιο χαρακτήρα, για τις πολιτισμικές ανάγκες της πόλης μας. Πρέπει να αποτραπεί η λεηλασία της συλλογικής μνήμης και της πρόσφατης ιστορίας μας. 

  Απευθύνουμε κάλεσμα, σε όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού τους συλλόγους, ομοσπονδίες, μαζικούς φορείς των ετεροδημοτών σε κοινή σύσκεψη που θα γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου στις 7:00 μ.μ., με σκοπό την κοινή δράση όλων προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και χρήση της ευρύτερης περιοχής.

Προηγουμενο αρθρο
Το Επιμελητήριο Λευκάδας δίπλα στις ευάλωτες οικογένειες και αυτό το Πάσχα
Επομενο αρθρο
Ο «Αλέξανδρος» στην 9η γιορτή χορού στα Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.