HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποτίμηση και ευχαριστίες από τους «Σκάρους» για τη διοργάνωση του Παραδοσιακού χορού και σεμιναρίου

Αποτίμηση και ευχαριστίες από τους «Σκάρους» για τη διοργάνωση του Παραδοσιακού χορού και σεμιναρίου

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 7/3/2015 ΚΑΙ 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 8/3/2015 – ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές, ιδιαίτερα μετά την περσινή χρονιά ο πήχης είχε ανέβει κατακόρυφα και οι απαιτήσεις μεγάλωσαν. Όμως, κατά γενική ομολογία, ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και από άποψη προσέλευσης κόσμου. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μας που, όπως δείχνουν τα πεπραγμένα, κερδήθηκε!

Το Σάββατο 7 Μάρτη, λοιπόν, στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Ionian Blue στην Νικιάνα 400 και πλέον άτομα μάς έκαναν την τιμή να διασκεδάσουν κοντά μας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «ΟΙ ΣΚΑΡΟΙ» έβαλε τα καλά του και υποδέχτηκε τους ανθρώπους του χωριού μας αλλά και όλους αυτούς που θέλησαν να παραβρεθούν στο μουσικό γεγονός του φετινού χειμώνα.

Ιδιαίτερη θέση στο χώρο κατείχαν οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας από τον Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας «Η Καραγκούνα» συνοδευόμενοι από την Αντιδήμαρχο της περιοχής κα. Αντωνίου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας! Η δασκάλα του χορευτικού κα. Θεολόγη Χρύσα άνοιξε το χορό μαζί με τα υπόλοιπα μέλη οπότε οι οιωνοί για μια βραδιά αξέχαστη ήταν κάτι παραπάνω από θετικοί!

Καλεσμένοι, επίσης, σε αυτό το παραδοσιακό γλέντι ήταν όλα ανεξαιρέτως τα χορευτικά σωματεία του νησιού μας: Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Ορφέας, ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Απόλλων Καρυάς, ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Νέα Χορωδία, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών Λευκάδας «ο Φωτεινός», ο Όμιλος Λαϊκών Χορών ΠήγασοςΛευκάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλέξανδρος Νυδριού και ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Φρυνίου Άγιος Ευστάθιος, όλοι με τους χορευτές και τους δασκάλους τους έδωσαν στην εκδήλωση έναν πολύ όμορφο και γεμάτο ενέργεια τόνο και παρέσυραν όλους τους παρευρισκομένους σε ένα χορευτικό γαιτανάκι δίχως σταματημό!

35

Υπεύθυνη για αυτό, η εξαιρετική ορχήστρα, τα παιδιά που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη υποσχόμενοι να κρατήσουν αμείωτο το κέφι και τα κατάφεραν! ΟιΔανίτσας Γιάννης (κλαρίνο), Τουρνάς Παναγιώτης (τραγούδι), Τράκας Αστέριος (βιολί), Κόκορης Αργύρης (λαούτο), Νταβλιάκος Γιώργος (γκάιντα) και Τζιάτζιος Σπύρος (κρουστά) μας ταξίδεψαν, ακούραστοι, για ώρες σε όλα τα σημεία της Ελλάδας με ιδιαίτερη ζωντάνια! Έτσι, μέσα σε μία νύχτα ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλία, για να πάμε μέχρι την Ήπειρο και το Αιγαίο μας, να επιστρέψουμε στην Λευκάδα, να πεταχτούμε μέχρι την Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κρήτη και να χορέψουμε υπό τους ήχους ποιοτικών και παραδοσιακών τραγουδιών διαχρονικής αξίας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και ορισμένοι από τους τοπικούς άρχοντες του νησιού, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Δρακονταειδή Κωνσταντίνου, ενώ μεταξύ άλλων φορέων παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικητάκης και Φίλιππας καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ. Αρβανίτης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι» ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συντοπίτες μας και μη που σε περιόδους οικονομικής ανέχειας μας προτιμούν για την διασκέδαση και ψυχαγωγία τους, δίνοντάς μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε. Εμείς, από την πλευρά μας, φιλοδοξούμε η συγκεκριμένη παραδοσιακή βραδιά να γίνει θεσμός προσπαθώντας να ενώσουμε μέσω του χορού και της μουσικής μας παράδοσης άτομα διαφορετικών χαρακτήρων και ηλικιών αλλά με κοινή αγάπη προς το ποιοτικό παραδοσιακό τραγούδι και χορό. Εγγυητής για αυτό ο χοροδιδάσκαλός μας κ. Ευθύμιος Σταύρακας τον οποίο συγχαίρουμε και ευχαριστούμε.

36

Σε ανάλογο κλίμα και ύφος πραγματοποιήθηκε, στον ίδιο χώρο, την επομένη Κυριακή 08/03/2015 το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών με εισηγήτρια την κα. Θεολόγη Χρύσα αλλά και με την πολύτιμη συμβολή της μητέρας της, από τα ιδρυτικά μέλη της «Καραγκούνας» και πρώτη δασκάλα χορού του Λαογραφικού Ομίλου κας. Μαίρη Θεολόγη. Το πολύωρο σεμινάριο με χορούς από την ορεινή και πεδινή Θεσσαλία παρακολούθησαν χορευτές και αρκετοί δάσκαλοι από τα χορευτικά σωματεία του νησιού μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και εκεί. Εκτός από την εκμάθηση των τοπικών χορών είχαμε και παρουσίαση των εξαιρετικά όμορφων φορεσιών της περιοχής, τόσο της αντρικής όσο και όλων των παραλλαγών της γυναικείας «Καραγκούνας»! Τα παιδιά από την Καρδίτσα ακούραστα έδειξαν αρκετούς χορούς συνοδεύοντάς τους με πολύτιμα στοιχεία για την προέλευσή τους, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής αλλά και χρήσιμες λεπτομέρειες από την καθημερινότητα της εποχής και τον τρόπο που ζούσαν το κάθε γεγονός.Τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά θερμά! Το οπτικοαουστικό υλικό του σεμιναρίου υπάρχει σε DVD διαθέσιμο (δωρεάν) σε όποιον το επιθυμεί.

Υ.Γ.: Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. του νησιού που στηρίζουν και προβάλλουν κάθε προσπάθειά μας κάνοντας γνωστό το έργο μας. Η βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη.

Σας επισυνάπτουμε τους τυχερούς λαχνούς της βραδιάς.

unnamed

Προηγουμενο αρθρο
Συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πυρασφάλειας
Επομενο αρθρο
Δημιουργικό Εργαστήρι Δημιουργίας Κινούμενου Σχεδίου από τον Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.