HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποφάσεις λαϊκής  συνέλευσης  Τσουκαλάδων

Αποφάσεις λαϊκής  συνέλευσης  Τσουκαλάδων

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο  9 Σεπτέμβρη 2023

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων  των Τσουκαλάδων με την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων και του βουλευτή Λευκάδας,  με θέμα το συνεχιζόμενο έγκλημα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.  

Το «έγκλημα» ξεκίνησε τον 20ο αιώνα και συνεχίζεται και τον 21ο μέχρι σήμερα με  ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Η λαϊκή συνέλευση διαπίστωσε  την  συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμοδίων και επαναδιατύπωσε ότι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό. 

Χρειάζεται πολιτική απόφαση προκειμένου να λυθεί μετά από 20 χρόνια αδιαφορίας της πολιτείας που έχει σε  ομηρία και οικονομική αιμορραγία τους κατοίκους. 

Γι’ αυτό τον λόγο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, για να καθοριστούν γρήγορα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την οριστική λύση του προβλήματος. 

Αυτά πρέπει να είναι:

Πολιτική απόφαση του Υπουργείου που θα προωθεί  όλα τα νομοθετικά και τεχνικά μέτρα για να οδηγηθούμε το συντομότερο στην ανάρτηση όλων των καταμετρηθέντων το 2019 γεωτεμαχίων  και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι ενστάσεις, χωρίς καμία επιβάρυνση των χωριανών.

Να σημειώσουμε ότι η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ έχουν καταθέσει ήδη στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από 15-3-2023  προτάσεις νομοθετικών ρυθμίσεων με τη βοήθεια του νομικού συμβούλου του δημάρχου Λευκάδας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση σε διήμερο εκδηλώσεων στο Νιοχώρι Λευκάδας από τον «Μελάνυδρο»
Επομενο αρθρο
Φωτογραφικό υλικό από τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και Γ.Λ.Τ. Βασιλικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.