HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον Αριστείδη Νικολάου Κοψιδά

Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον Αριστείδη Νικολάου Κοψιδά

Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον Αριστείδη Νικόλαο Κοψίδα που απέθανε το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου 2021, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Γεννήθηκε στη Καρυά Λευκάδας στις 14 Νοεμβρίου 1932, γιός του Νικολαού και της Ευδοξίας Κοψιδά. Ο Αριστείδης ήταν αγαπημένος και λατρευτός σύζυγος της Ελένης πάνω από 50 χρόνια και πατέρας τριών παιδιών – την Ευδοξία, την Νίκη, και τον Νικόλαο. Ηταν επίσης ο λατρευτός παππούς της Κορίνας και του Αναστάσιου Αριστείδη Βλάχου.

Μεγάλωσε στη Λευκάδα κατά τη διάρκεια τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο. Στα νεότερα του χρόνια, συνεργάστηκε με τον πατέρα του στα περιβόλια και στα κτήματα με της ελιές και τα αμπέλια της οικογένειας πριν εκτελέσει τη στρατιωτική του θητεία στον ελληνικό στρατό κατά τη δεκαετία του 1950. Το 1966, μετανάστευσε στην Αμερική και, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού επιστροφής στην Ελλάδα το 1970, γνώρισε και σύντομα παντρεύτηκε τη μελλοντική του σύζυγος. Επέστρεψαν στην Αμερική όπου δημιούργησαν επιχειρήσεις εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένου το Primo’s Restaurant στο Arlington, Virginia, από το 1976 μέχρι το 1996.

Ο Αριστείδης αγαπούσε να ταξιδεύει και κυρίως να περνά τα καλοκαίρια με την οικογένειά του στην Ελλάδα, όπου έχτισε ένα εξοχικό σπίτι στη Λευκάδα και φρόντιζε για τον πλούσιο και αγαπημένο του κήπο με διάφορα δέντρα και αμπέλια που όλα περικύκλωσαν το σπίτι όπου εκεί περνούσε ωραίες στιγμές. Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά του, του εκπλήροσαν τη τελευταία του επιθυμία, τον συνόδεψαν στη Λευκάδα.  Εκεί απόλαυσε στη πλατεία κάτω από τα πλατάνια του χωριού στη Καρυά με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ένας πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, η πίστη του ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Αγαπούσε ιδιαίτερα την εκκλησία του Άη Γιάννη στη Κάρυα στα Κοψιδάτα. Ηταν ένας πραγματικός κύριος και μεγάλος οικογενειάρχης που συζητούσε με όλλους μας γύρω του για τη ζωή, πολιτική, ιστορία και θρησκεία.

Στην οικογένεια είχαι χάσει τρία αδέλφια – τον Θεόδωρο, τον Επαμεινώνδα και τον Βασίλειο – και στην ζωη έμειναν δύο αδέλφια, τον Απόστολο και τον Ευάγγελο, καθώς και πολλά ανίψια, και ξαδέλφια.

Η κιδεία θα γίνει την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, Bethesda, Maryland. Αιωνία του η μνήμη.

Προηγουμενο αρθρο
Μήνυμα Mητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους
Επομενο αρθρο
Τραγωδία στην Σάμο: Δύο νεκροί από την πτώση αεροσκάφους τύπου Τσέσνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.