HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΒαρκελώνη, Λευκάδα, Ιεροσόλυμα με ένα ποδήλατο και μια κιθάρα

Βαρκελώνη, Λευκάδα, Ιεροσόλυμα με ένα ποδήλατο και μια κιθάρα

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ σας προσκαλεί την Πέμπτη 27/7 και ώρα 21:30 στο παλιό σχολείο στο Νιοχώρι σε μια μουσική βραδιά με τους ήχους ισπανικής κιθάρας και φλαμένγκο με τον Jorge Mohira.

Ο συνθέτης και δάσκαλος ισπανικής κιθάρας Jorge Mohira περπατώντας από τη Βαρκελώνη προς την Ιερουσαλήμ, ενθουσιάζει τους ανθρώπους κατά μήκος της διαδρομής του με μελωδίες και ήχους από την Ανδαλουσία.

Έως τώρα έχει διανύσει 5000 χιλιόμετρα με τα πόδια και 2000 χιλιόμετρα με ποδήλατο.

Ο Ισπανός μουσικός κάνει στάση στο νησί μας και μας παρουσιάζει το ρεπερτόριό του.

Παράλληλα φιλοξενούμε την έκθεση της Αλίκης Λαγκαδιανού «Φωτόδραση»

“Μια ιδιαίτερη χρήση και δράση του φακού και του κλείστρου της μηχανής στα χέρια της καλλιτέχνιδας Αλίκης. Καταφέρνει να μετασχηματίζει τα στατικά μέρη της εικόνας σε κινούμενες ζωγραφικές φόρμες. Οι φόρμες αυτές διαχέονται στην ατμόσφαιρα των χρωμάτων, ενισχύοντας την ενότητα του έργου και αναδεικνύοντας τελικά ένα ενδιαφέρον «ατμοσφαιρικό» εικαστικό σύνολο. Η αφαιρετική γραφή παραπέμπει στα κινήματα του μεταϊμπρεσιονισμού και εξπρεσιονισμού.

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι στο τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διακρίνεις αδιόρατη την αρχέγονη εικόνα του τοπίου κυρίως της πατρίδας της Λευκάδας. Η ποικιλομορφία του τοπίου της, αποτελεί το έναυσμα για την ενδιαφέρουσα εικαστική δημιουργία της καλλιτέχνιδας”.

Κώστας Καλέντζης – Μαθηματικός Ζωγράφος

(τηλ επικοινωνίας για την έκθεση : 6981954556)

Είσοδος ελεύθερη

Καλή αντάμωση

Προηγουμενο αρθρο
Ακυρώνεται η εκδήλωση για το παραδοσιακό αλώνισμα στο Άλατρο
Επομενο αρθρο
Φωτορεαλιστική απεικόνιση της παραλίας του κάστρου με κτίρια και χωρίς κτίρια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.