HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓιώργος Κούρτης: Οι αγωγές θα δυναμώσουν την αποφασιστικότητα των πολιτών

Γιώργος Κούρτης: Οι αγωγές θα δυναμώσουν την αποφασιστικότητα των πολιτών

Η διαδικασία ανάθεσης αξιοποίησης του κάστρου είναι σε εξέλιξη. Η κοινωνία της Λευκάδας αγωνιά δίκαια και με διάφορες εκδηλώσεις εναντιώνεται στην επιχειρούμενη αξιοποίηση. Η Δημοτική Αρχή συνεδριάζει και εξετάζει το θέμα και τις πιθανές επιπτώσεις του. 

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η εταιρεία που θέλει να υλοποιήσει το έργο απαντά με αγωγές και εξώδικα. Η στόχευση είναι μια. Να καταπνίξει οποιαδήποτε άλλη άποψη. Να τρομοκρατήσει όποιον διαφωνεί. Η εταιρεία προστατεύει τα συμφέροντα της και επιχειρεί με νομικά μέσα να φιμώσει τους πολίτες που ανησυχούν και θέλουν να διασφαλίσουν την ποιότητα της ζωής των παιδιών τους. 

  Μπορεί αυτή η στάση να είναι μέρος μιας σχέσης εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ ανάδοχου και τοπικής κοινωνίας και έτσι του Δήμου που εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα των πολιτών του;

Αυτή η αντίληψη είναι ξεπερασμένη και σίγουρα δεν δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για την υλοποίηση ενός έργου.     

Οι πολίτες της Λευκάδας είναι αυτοί που πρώτοι απ’ όλους θέλουν την αξιοποίηση της περιοχής και να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη εικόνα στην είσοδο του νησιού. Θέλουν αξιοποίηση που θα αναδεικνύει τον χώρο και θα είναι προσβάσιμη η παραλία σε όλους τους πολίτες. Θέλουν μια παραλία ελεύθερη. Δεν θέλουν την δική τους παραλία να την χαίρονται μόνο οι πελάτες μιας επιχείρησης όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες παραλίες του νησιού.
Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί; Δυστυχώς θεωρώ πως όχι.
Αυτό μας δείχνει η πραγματικότητα.
Γι αυτό οι αγωγές θα δυναμώσουν την αποφασιστικότητα των πολιτών. 
Αυτό απέδειξε η ιστορία και η κοινή λογική.

   Κούρτης Γιώργος 
  πρώην Δήμαρχος Σφακιωτών

Προηγουμενο αρθρο
Γραφείο Νεότητος Ι. Μ. Λευκάδος: Μια όμορφη Κυριακή για γονείς και παιδιά στην Κατασκήνωση
Επομενο αρθρο
Συνάντηση βουλευτή κ. Καββαδά με τον Στέλιο Πέτσα για επιπλέον χρηματοδότηση δημοτικών έργων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.