HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΓιώτα  Χαλκιά: το αηδόνι της Λευκάδας συνεχίζει να τιμά την παράδοση

Γιώτα  Χαλκιά: το αηδόνι της Λευκάδας συνεχίζει να τιμά την παράδοση

Η Λευκαδίτισσα δημοτική ερμηνεύτρια, από τα παιδικά της χρόνια ξεχώρισε στο σχολείο ή στον Ορφέα  Λευκάδας, για τις φωνητικές και ερμηνευτικές της δεινότητες. Στα 17 της χρόνια η νεαρή τότε Γιώτα, είχε την τύχη να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού μας τραγουδιού.

Η οικογένεια ΒΕΡΡΑ την ανακάλυψε και τραγούδησε δίπλα στους σπουδαίους Τάκη Καρναβά, Στυλιανό Μπέλλο, Αλέκο Κιτσάκη, Α. Κυρίτση, Τασία Βέρρα, Σοφία Κολλητήρη, Φιλιώ Πυργάκη, Βαγγελιώ Χρηστιά, Δημήτρη Ζάχο, Α. Κονιτόπουλο, Σοφία Σιδέρη, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Γιώργο Κόρρο, Λευτέρη Ζέρβα, Χαρούλα Λαμπράκη, Δούκισσα, Κώστα Καρουσάκη, Αριστείδη Μόσχο κ.ά.

Σημαντική στιγμή στη ζωή και την καριέρα της, ο βιρτουόζος του κλαρίνου Μάκης Βασιλειάδης. Σύζυγός και συνάδελφος, την παρότρυνε να σπουδάσει μουσική και το έπραξε. Είναι η μόνη δημοτική ερμηνεύτρια με μουσικές σπουδές, πράγμα που την απογείωσε. Συνθέτης και στιχουργός η ίδια, μας χάρισε μεγάλες επιτυχίες. Ποιός δεν έχει τραγουδήσει το υπέροχο γλύκα  – γλύκα, που είναι δημιουργία δική της.

Αυτές τις μέρες επανήλθε δυναμικά, με έναν ολοκαίνουριο δίσκο, στον οποίο δεν ξέχασε την γενέτειρα της, αφιερώνοντας της το τραγούδι, διακοπές στη Λευκάδα.

Συγχαρητήρια στην αγαπημένη μας Γιώτα. Να είναι γερή να μας χαρίζει τις σπουδαίες επιτυχίες της.

Μίμης Κούρτης – Εγκλουβή Λευκάδας 26/4/2024

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοινώσεις  για την εργατική Πρωτομαγιά
Επομενο αρθρο
Car Meet Etoliko: Πάνω από 100 αυτοκίνητα στη Δυτική Παραλία Αιτωλικού στις 12 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.