HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιακαινήσιμος στη Φανερωμένη & τα μετόχια της

Διακαινήσιμος στη Φανερωμένη & τα μετόχια της

ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΣ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ & ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΑ ΤΗΣ!

Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός!

Μια εβδομάδα που κάθε μέρα είναι Ανάσταση, η οποία γιορτάστηκε με το δέοντα σεβασμό από τα Ι. Μετόχια της Μονής μας.

Δευτέρα 6 Μαΐου. Λειτουργήθηκε το Ι. Μετόχι του Αγίου Γεωργίου μέσα στην παραδεισένια φύση στο Πανοχώρι του Αγίου Πέτρου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή της Παναγίας της Πορταΐτισσας και των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.

Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας της Πορταΐτισσας από τη Μονή της Φανερωμένης μέχρι το Ι. Μετόχι του Αγίου Κοσμά.

Πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον καθηγούμενο της Ι. Μονής π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα και τη συνοδεία του ακολούθησαν την εικόνα.

Στον Άγιο Κοσμά έγινε αρτοκλασία. Ακολούθησε ένα μικρό παραδοσιακό πρόγραμμα από την Ελένη και Χρ. Γιάννη Φουρλάνο και ακολούθως η εικόνα επέστρεψε τη Μονή.

Τρίτη 7 Μαΐου. Μνήμη των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο ομώνυμο Παρεκκλήσι της Μονής. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο μοναχός Ραφαήλ δέχτηκε τις ευχές των παρισταμένων.

Τετάρτη 8 Μαΐου. Μνήμη του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Λειτουργήθηκε το Παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Καλαμίτσι.

Η εβδομάδα συνεχίζεται με τη Λειτουργία  της Πέμπτης 10 Μαΐου στο Μετόχι της Ανάληψης στο Φρύνι και την Παρασκευή 11 Μαΐου ( Ζωοδόχου Πηγής) στο Καθολικό της Ι. Μ. Φανερωμένης.

Τέλος υπενθυμίζουμε την εκδήλωση στην Κόκκινη Εκκλησία την Κυριακή 12 Μαΐου 2024.

Ευχαριστούμε πολύ τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα  και τη Συνοδεία του για τον αγώνα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς χάρη της Φανερωμένης, της Μητρόπολής μας και όλων των Λευκαδίων.

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος

Δάσκαλος – Θεολόγος. 

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα επίσκεψης υποψήφιας Ευρωβουλευτού  Ρόζας Βρεττού στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Λιθόκερος: εμφανίστηκε ξανά στη Λευκάδα το δηλητηριώδες έντομο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.