HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔράσεις Λέσχης ανάγνωσης Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Δράσεις Λέσχης ανάγνωσης Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Δελτίο τύπου

Η λέσχη ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας ξεκίνησε τις συναντήσεις της για τη φετινή περίοδο στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. Στην πρώτη αυτή συνάντηση μιλήσαμε για τα καλοκαιρινά μας αναγνώσματα και μοιραστήκαμε τις απόψεις για συγγραφείς και βιβλία, όπως ο Παναγιώτης Κονδύλης, η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Καλπούζος (Το καλντερίμι), ο Μένης Κουμανταρέας (Το σόου είναι των Ελλήνων), ο Ishiguro Kazuo (Η Κλάρα και ο ήλιος), ο Anthony Doerr (Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε), το κόμικ του Soloup “Αϊβαλί”.

  Η δεύτερη συνάντησή μας για φέτος έγινε στις 31 Οκτωβρίου 2023 και ασχοληθήκαμε με το βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη “Πριμαρόλια”.

  Πριμαρόλι λεγόταν το πλοίο που φόρτωνε τον πρώτο καρπό της σταφίδας για κάποιο από τα έξι ή επτά συνήθως λιμάνια προορισμού στην Ευρώπη. Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στην Πάτρα των σταφιδεμπόρων στο τέλος του 19ου αιώνα, όταν ξεσπά η σταφιδική κρίση. 

  Είναι ένα χειμαρρώδες και πολυάνθρωπο μυθιστόρημα, όπου συναντάμε ανθρώπους να ονειρεύονται τη μεγάλη προκοπή, άλλους να κυνηγούν ανελέητα τα πλούτη, οι άνομοι να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των αγροτών, οι δίκαιοι να απελπίζονται, οι γυναίκες να συνθλίβονται από τις συνθήκες της εποχής και ανάμεσα σε όλα αυτά ένας παλιός έρωτας ξαναφουντώνει με απροσδόκητα αποτελέσματα. 

  Παρελαύνουν από το βιβλίο αυτό της Αθηνάς Κακούρη όλοι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες. Οι ευγενικοί, οι έντιμοι, οι ανιδιοτελείς, οι καλλιεργημένοι, οι καλοσυνάτοι αλλά και οι τυχοδιώκτες, οι εκμεταλλευτές, οι εκδικητικοί, οι αυταρχικοί, οι σφετεριστές, οι ύπουλοι.

  Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και θα είναι αφιερωμένη στο συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη.

Σας περιμένουμε όλους!

1953-2023, 70  χρόνια Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας,

Οδός  Λοχ. Ροντογιάννη 11, τηλ. 2645022502  email: vivllefk@sch.gr,  www: lefkaslibrary.gr

Προηγουμενο αρθρο
Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  τη ημέρα Δευτέρα 6  Νοεμβρίου
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο Ιεράς μονής Φανερωμένης Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.