HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔραστηριότητά οικολογικού περιεχομένου για την μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας

Δραστηριότητά οικολογικού περιεχομένου για την μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας

Δελτίο Τύπου

Παρά την δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, ο οργανισμός “Μονοπάτια Αλληλεγγύης” κατάφερε να διοργανώσει με επιτυχία και με ασφάλεια μια δραστηριότητά οικολογικού περιεχομένου, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους ντόπιους πολίτες της Λευκάδας στο θέμα της περιβαλλοντολογικής ρύπανσης και να μειώσει τη χρήση πλαστικών σακουλών. 

Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 σε συνεργασία με το σούπερ μάρκετ “My market” και 100 πολίτες συμμετείχαν σε ένα κουίζ, που περιέχει ερωτήσεις σχετικά με την ποσότητα πλαστικού που πετάγεται από κάθε οικογένεια την εβδομάδα και την τερατώδη επίδραση του πλαστικού στο περιβάλλον. 

Κουίζ για τις πλαστικές σακούλες:

  1. Πόσοι τόνοι πλαστικών απόβλητων καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες κάθε μέρα (και πολλά από αυτά γίνονται τροφή για τα ψάρια);  

40 τόνοι

  1. Πόσα θαλάσσια ζώα θανατώνονται κάθε χρόνο εξαιτίας των πλαστικών σακούλων;

100.000

  1. Πόσες σακούλες μιας χρήσης χρησιμοποιεί ένα άτομο ετησίως;

175 σακούλες μιας χρήσης

  1. Πόσες σακούλες μιας χρήσης χρησιμοποιεί ένα άτομο ετησίως;

88%

  1. Πόσο χρόνο χρειάζεται για την αποσύνθεση μιας πλαστικής σακούλας;

Περισσότερο από 500 χρόνια

Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες προμηθέυτηκαν  από μια υφασμάτινη τσάντα για ψώνια σχεδιασμένη από την εθελόντρια μας, Γκρέτα.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ελπίζουμε να επηρεάσουμε θετικά τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτών ώστε να περιορίσουν τη χρήση πλαστικών σακουλών. Ελπίζουμε επίσης να μπορέσουμε να οργανώσουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μια ευρύτερη δράση με τη συμμετοχή όλων των σούπερ μάρκετ της περιοχής καθώς και της λαϊκής αγοράς.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας (Greta, Camille, Maria) και το προσωπικό μας που προετοίμασε και διεξήγαγε αυτήν την πρωτοβουλία. 

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του “My market” της Λευκάδας για τη συνεργασία της.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: Αύξηση με 2147 νέα κρούσματα - 4 στη Λευκάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επομενο αρθρο
Νερόμυλοι στην Παναγία των Κήπων στο Καλαμίτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.