HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕκδήλωση για τον λαϊκό ζωγράφο Κούρτη Ευστάθιο

Εκδήλωση για τον λαϊκό ζωγράφο Κούρτη Ευστάθιο

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ ‘’ΦΩΤΕΙΝΟΣ’’

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΡΤΗ

Μετά την πετυχημένη εκδήλωση στους Σφακισάνους ποιητές, η οποία ήταν συνδιοργάνωση με το Δήμο Λευκάδας , τη γιορτή κρασιού στο Φρυά , κλείσαμε το κύκλο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού με την εκδήλωση ζωγραφικής στο λαϊκό μας ζωγράφο Κούρτη Ευστάθιο.

Η έκθεση η οποία βρίσκεται στο Δημοτικό σχολείο Πινακοχωρίου θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 14-09.Ο μπάρμπα Στάθης με δάσκαλο τη φύση και τη πίστη άρχισε να ζωγραφίζει εικόνες ζωντανές βιώματα και αντικείμενα που του προκαλούσαν το ενδιαφέρον. Σχεδίαζε πάντες και τραπεζομάντηλα και γυναίκες απ όλη τη Λευκάδα τον επισκέπτονταν για να χαράζει πάνω στο υφαντό ύφασμα παραστάσεις που θα τις κεντούσαν. ΄Ενας λαϊκός ζωγράφος ένας υπέροχος άνθρωπος.

Για τον πατέρα τους μίλησαν τα παιδιά του Φίλιππος και Ευαγγελία. Τα εγγόνια του, ο Κωνσταντίνος ο οποίος είναι και ο ίδιος ζωγράφος επιμελήθηκε  το στήσιμο της έκθεσης, ο Γιάννης απήγγειλε ένα ποίημα για το παππού του .Η επιβράβευση και η αποδοχή για το μπάρμπα Στάθη ήρθαν από τα σεμνά και μεστά λόγια του ζωγράφου μας Σωτήρη Θεριανού (διάβασε την επιστολή του ο Χρήστος Σκιαδαρέσης).

Η συγκίνηση περίσσεψε σ αυτή την εκδήλωση . Το κοινό συμμετείχε ενεργά και μίλησαν οι περισσότεροι για το μπάρμπα Στάθη. Τη συζήτηση συντόνισε με επιτυχία ο  συγγραφές ποιητής και λαογράφος Θοδωρής Γεωργάκης .

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε η ικανότατη Πρόεδρος του συλλόγου μας Παπαδοπούλου Γεωργία η οποία αναφέρθηκε με αγάπη για το μπάρμπα Στάθη , μίλησε για τα πεπραγμένα του συλλόγου, ευχαρίστησε το Δ.Σ για τη βοήθεια τους και τη στήριξη τους στο πρόσωπο της,και ενημέρωσε  ότι ο σύλλογος θα κάνει εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου και χρειάζεται η συμμετοχή όλων .Προσφέρθηκαν  παραδοσιακά εδέσματα σ’ όλους τους παρευρισκόμενους.

                                                            Για το Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Επιστολή διαμαρτυρίας Επιμελητηρίου για την επικείμενη διακοπή της κυκλοφορίας δρόμου Λευκάδας-Βόνιτσας
Επομενο αρθρο
Ο «Απόλλων» Καρυάς τίμησε τη μνήμη του μεγάλου μουσικού, δάσκαλου και δωρητή Γιάννη Σταύρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.