HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπίσκεψη Δημοτικής Αντιπροσωπείας από το Δήμο Λευκάδας στο Δήμο Οδησσού της Ουκρανίας

Επίσκεψη Δημοτικής Αντιπροσωπείας από το Δήμο Λευκάδας στο Δήμο Οδησσού της Ουκρανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Δημοτικής Αντιπροσωπείας

από το Δήμο Λευκάδας στο Δήμο Οδησσού της Ουκρανίας

Την αδελφοποιημένη πόλη Οδησσό της Ουκρανίας επισκέφθηκε από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2021  Δημοτική Αντιπροσωπεία, προσκεκλημένη του Δημάρχου Οδησσού, Gennadiy Trukhanov, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών-Πολιτισμού Αναστάσιο Γαζή και την Ειδική Σύμβουλο Πολιτισμού  Ιωάννα Φίλιππα.

H Οδησσός γιορτάζει στις 2 Σεπτεμβρίου την ίδρυση της πόλης (1794). Φέτος γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την 227η επέτειο της ίδρυσής της με σειρά εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών ο κ. Γαζής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Οδησσού κ. Trukhanov, στον οποίο ευχήθηκε την πρόοδο της πόλης και του παρέδωσε επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού για επίσκεψη στη Λευκάδα.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με το συντονισμό του  Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Οδησσό, κ. Δημήτριου Χ. Δόχτση με :

·        τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος  Πριμόρσκι, κ. Μαράτ Κορολιόβ και τον Αναπληρωτή του, κ. Αλεξάντρ Σκόπα.

·        τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Οδησσού κα Τατιάνα Μάρκοβα.

·        το Διευθυντή της  Κοινωφελούς Περιφερειακής Επιχείρησης  Εξυπηρέτησης Ξένων Αντιπροσωπειών  κ. Αλεξάντρ Τσιμπρόβ   (αρμόδιος για το Φεστιβάλ Ethnofest Odessa).

Στις συναντήσεις αναπτύχθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και τουριστικές  ανταλλαγές ανάμεσα στους δυο Δήμους  και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος επικοινωνίας των δύο πόλεων με απευθείας αεροπορική σύνδεση.                

Επίσης η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Οδησσού και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας από τον  Διευθυντή του κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο.

Η ελληνική αποστολή είχε επίσης τη χαρά να συναντηθεί με τον κ. Παντελή Μπούμπουρα , Πρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα,  το οποίο ασχολείται με την παροχή βοήθειας στους τομείς της φιλανθρωπικής και κοινωφελούς δραστηριότητας (εκπαίδευση, υγεία, οικολογία, κοινωνική προστασία, πολιτισμός και τέχνη, επιστήμη και αθλητισμός ) και στον οποίο εξέφρασε την πρόθεση συνεργασίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας με το ίδρυμα Μπούμπουρα.

Αποστολή από το Δήμο Οδησσού θα επισκεφθεί το Δήμο Λευκάδας στο τέλος Σεπτεμβρίου με σκοπό τη διεύρυνση και της συνεργασίας μεταξύ των δυο Δήμων.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Πώς ταξιδεύουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι με πλοία, αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ
Επομενο αρθρο
Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά του Εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονυσίου Σολωμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.