HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπίσκεψη Προέδρου του Επιμελητηρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ – ενέργειες διασύνδεσης με την εκπαιδευτική κοινότητα

Επίσκεψη Προέδρου του Επιμελητηρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ – ενέργειες διασύνδεσης με την εκπαιδευτική κοινότητα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ     

 Λευκάδα,  1-4-2024

Επίσκεψη Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ – ενέργειες διασύνδεσης με την εκπαιδευτική κοινότητα

Στα πλαίσια των δράσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας που αφορούν ενέργειες διασύνδεσης με την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με την Διευθύντρια του ΕΠΑΛ κ.Γκρίτζα, στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Λυκείου. 

Ο φορέας μας συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Μαθητείας Μεταλυκειακού έτους 2023-2024, συμβάλλοντας στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού, συνδέοντας τους μαθητευόμενους με τις επιχειρήσεις και προσφέροντας εκπαίδευση μαθητευόμενου στον εργασιακό μας χώρο. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης μνημονίου συνεργασίας των δυο πλευρών, με κύριο σκοπό την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λευκάδας προς τους μαθητές/τριες που επιθυμούν να εργασθούν ως απασχολούμενοι/ες στην ειδικότητα τους ή να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. 

Κατά τη συνεργασία των δύο φορέων θα συντονιστούν πιλοτικές δράσεις για τη διερεύνηση αποδοτικών τρόπων υποστήριξης των μαθητών, προκειμένου να προσεγγίσουν καλύτερα την έννοια της επιχειρηματικότητας και να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο νομός μας στους νέους που θα επιχειρήσουν επαγγελματικά σ’ αυτόν.  

Με δεδομένο ότι σήμερα διανύουμε μια εποχή όπου η γνώση είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο, η σύν-δημιουργία δράσεων με φορείς εκπαίδευσης αποτελεί θεμελιώδη αξία για το Επιμελητήριο Λευκάδας. Ο κ. Σκιαδαρέσης θέλει ο φορέας να είναι έμπρακτα υποστηρικτής της τεχνικής εκπαίδευσης στο νησί μας και θα είναι δίπλα στους μαθητές. 

                                                                                         Για το  Δ.Σ

                                                                                        Ο Πρόεδρος

                                                                           Σκιαδαρέσης Σ. Σωτήριος 

Προηγουμενο αρθρο
Βέροια: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου – Δύο νεκρές γυναίκες
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: Διεκδικούμε συνέχιση χρηματοδότησης αποχετευτικού δικτύου – Ζήτησα 6μηνη παράταση στις άδειες για δόμηση κατά παρέκκλιση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.