HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπαννεκίνηση εργασιών αποπεράτωσης/ διάνοιξης κόμβου Αναπαύσεως – Φιλοσόφων

Επαννεκίνηση εργασιών αποπεράτωσης/ διάνοιξης κόμβου Αναπαύσεως – Φιλοσόφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Επανεκκινούν οι εργασίες αποπεράτωσης διάνοιξης του κόμβου Αναπαύσεως-Φιλοσόφων».

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση στις 9/8/23 με τον Γεώργιο Χόρτη, ανάδοχο του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΚΟΜΒΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ», προϋπολογισμού 68.599,48€ με ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2023.
Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες αποπεράτωσης της διάνοιξης του κόμβου της συμβολής Αναπαύσεως-Φιλοσόφων.

Λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων και ακολούθως των αναγκαίων εργασιών (εκσκαφών, επιχώσεων), και των σταλιών των μηχανημάτων έργου, με το σχετικό προγενέστερο έργο δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί πλήρως η διάνοιξη του κόμβου λόγω υπερβάσεων (εκτεταμένη αύξηση, ειδικά σε βάθος, των αρχαιολογικών εκσκαφών στο βορειοδυτικό τμήμα του έργου, επομένως και επιχωμάτων και σκυροδεμάτων του τοιχίου αντιστήριξης).

Προβλέπονται οι υπερβάσεις λόγω εκσκαφών, επιχώσεων, σταλιών μηχανημάτων και οι εργασίες διάνοιξης της στροφής Απόλπαινας-Φιλοσόφων (τμήμα Δημοτικού Κοιμητηρίου).

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ανάφερε: «Οι εργασίες για το αναγκαίο αυτό έργο, το οποίο θα επιλύσει ένα από τα βασικότερα κυκλοφοριακά ζητήματα στην πόλη της Λευκάδας, και θα αποτρέψει πολλά τροχαία ατυχήματα, ξεκινούν αρχές Σεπτεμβρίου. Η κατεδάφιση μέρους του υπάρχοντος κτιρίου που εμπόδιζε την κατασκευή του κόμβου, καθώς και η διάνοιξη του τμήματος δυτικά αυτού με επέκταση της οδού έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Με την κατασκευή του κόμβου σε δεύτερο στάδιο, θα εξασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία στο σημείο, με την μέγιστη ασφάλεια διερχομένων οχημάτων και πεζών».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Βίντεο από την διάσωση τουριστών που έκαναν κανό με 7 μποφόρ στο Κάθισμα
Επομενο αρθρο
Η πλατεία Κολωνακίου στη Λευκάδα!

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ
    10 Αυγούστου 2023 at 09:33 — Απάντηση

    Τόσα χρόνια δεν είδαμε Ποτέ μα ποτέ να υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας είτε με τροχονόμο είτε με φανάρι κυκλοφορίας. Ούτε καν το καλοκαίρι που γεμίζει το νησί με επισκέπτες από όλο το πλανήτη. Μαντέψτε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των όσων έχουν συμβεί στην πιο επικίνδυνη διασταύρωση του νησιού. “Η Λευκάδα στον Αυτόματο.” Τελικά ισχύει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.