HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς: «Ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη

Θανάσης Καββαδάς: «Ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 30 Ιουλίου 2021 

Θανάσης Καββαδάς: «Ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη –

Μετά το Υπουργείο Υποδομών, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος

προκρίνει υποθαλάσσια σήραγγα»

Υπεγράφη σήμερα η τελική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ), με την οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτείνει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την υλοποίηση του έργου της ζεύξης της Λευκάδας με υποθαλάσσια σήραγγα. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί με σταθερά και σίγουρα βήματα πλησιάζουμε καθημερινά στο μεγάλο στόχο: από σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υποθαλάσσια ζεύξη. Όπως είχα προαναγγείλει έπειτα από τις επαφές μου με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών, η λύση που προκρίνεται και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι αυτή της υποθαλάσσιας σήραγγας. 

Η απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης να στηρίξει τη λύση της υποθαλάσσιας σήραγγας βασίζεται σε προηγούμενη γνωμοδότηση του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και άλλων Υπουργείων και φορέων, ενώ ρητά αναφέρεται στο σκεπτικό ότι ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, η περιβαλλοντική ευαισθησία των περιοχών, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και τα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον. 

Πρόκειται για μία εξέλιξη για την οποία είχα ενημερωθεί στις συνεχείς συναντήσεις μου τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, όσο και με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα και χθες, σε συνάντηση που είχα μαζί του στο γραφείο του.

Πλέον είμαστε έτοιμοι για το τελευταίο, αποφασιστικό βήμα. Το Υπουργείο Υποδομών, έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια του, θα πάρει την τελική απόφαση, πιστεύω σύντομα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η λύση που θα προκριθεί θα είναι αυτή της υποθαλάσσιας. Παραμένω σε επικοινωνία με το Υπουργείο και θα συνεχίσω να ενημερώνω τους συμπολίτες μου για αυτό το έργο πνοής για το νησί μας. 

Συνεχίζουμε, οραματιζόμαστε τα μεγάλα έργα, υλοποιούμε τις υποδομές που χρειάζονται οι πολίτες, δημιουργούμε τη Λευκάδα που θέλουμε.»

Προηγουμενο αρθρο
Φωτιά σε δασική έκταση στο Θύρρειο Αιτωλοακαρνανίας
Επομενο αρθρο
Νέες άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Ζίτσα και Λευκάδα και για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Κόνιτσα

3 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΡΕΣ
    1 Αυγούστου 2021 at 10:42 — Απάντηση

    Επειδή με τα “μεγάλα θέματα” δεν πρέπει να ασχολούμαστε και να σηκώνουμε μπαϊράκια μόνο κατόπιν εορτής αλλά να είμαστε εγκαίρως ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι:

    https://aromalefkadas.gr/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AC/

    https://aromalefkadas.gr/%ce%b7-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%ad%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84/

  2. Κρητικός Σπύρος
    31 Ιουλίου 2021 at 19:28 — Απάντηση

    Σημαντικό ζήτημα για ενημέρωσή μας από τον κ. Βουλευτή είναι το αν η υποθαλάσσια θα έχει διόδια. Επιτυχία θα έχει η επιλογή αν η πρόσβαση στο νησί μας συνεχίσει να είναι ελεύθερη. Χιλιάδες άνθρωποι κινούνται από και προς την Λευκάδα από την Ακαρνανία και αλλού καθημερινά όλο τον χρόνο, και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Η επιβολή διοδίων θα δημιουργήσει πολλά ζητήματα κι σε κάποιο βαθμό θα απομονώσει το νησί μας τους μη θερινούς μήνες. Κινούμαι καθημερινά στην Περατιά όλο τον χρόνο. Και όλη η περιοχή αυτή (Περατιά, Πλαγιά, Άγιος Νικόλας) είναι σχεδόν ενσωματωμένη στην Λευκάδα ενισχύοντας την τοπική αγορά.. Τι θα συμβεί αν επιβληθούν διόδια ;;; Πιστεύω ότι είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει τώρα, Πριν ληφθούν αποφάσεις και δρομολογηθεί η κατασκευή. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

  3. SAKIS
    31 Ιουλίου 2021 at 10:45 — Απάντηση

    Εφοσον εχουμε λυσει ολα τα αλλα προβληματα του νησιου , ας προχωρησουμε στην υποθαλασσια.
    Αυτη θα μας φερει κ α ι ποσιμο νερο , κ α ι καθαριοτητα και φυσικα αμετρητες υποδομες κοινης οφελειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.