HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘανάσης Καββαδάς: Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τη Λευκάδα, ο δρόμος της συνεργασίας και της ενότητας

Θανάσης Καββαδάς: Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τη Λευκάδα, ο δρόμος της συνεργασίας και της ενότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 3 Ιανουαρίου 2024

Θανάσης Καββαδάς: «Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τη Λευκάδα, ο δρόμος της συνεργασίας και της ενότητας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να πάει μπροστά ο τόπος» – Συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Λευκάδας Ξενοφώντα Βεργίνη

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Ο Βουλευτής συνεχάρη το Δήμαρχο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του από την 1η Ιανουαρίου 2024 και του ευχήθηκε καλή δύναμη και μια επιτυχημένη και δημιουργική θητεία. Μαζί επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, και ευχήθηκαν στους εργαζόμενους καλή χρονιά με υγεία, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση, στο γραφείο του Δημάρχου, σε πολύ καλό κλίμα, για θέματα που αφορούν τη Λευκάδα, τον Κάλαμο και τον Καστό. 

Ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα 3 μεγάλα έργα, την Υποθαλάσσια Ζεύξη, τη Μαρίνα στο Βλυχό και τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας, τονίζοντας ότι πρέπει τα μεγάλα έργα να τα διεκδικούμε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Στη συνέχεια συζητήθηκαν μεταξύ άλλων μια σειρά από μικρά και μεγάλα έργα:

  • Στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας και Τσουκαλάδων, καθώς και άλλων αποχετευτικών έργων, και  στην αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού σε τριτοβάθμιο.
  • Στην κατασκευή της περιφερειακής οδού Λευκάδας και την ολοκλήρωση των οδικών έργων δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας. 
  • Στην ανάγκη αποδοχής εκ μέρους του Δήμου της παραχώρησης του οικοπέδου από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για την κτιριακή επέκταση των ΕΠΑΛ-ΔΙΕΚ.
  • Στην ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μεταστέγαση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
  • Στην υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων και αποκατάστασης της παραλίας του Αγίου Ιωάννη, έργο που έχει χρηματοδοτηθεί. 
  • Στα λιμενικά έργα που πρέπει να δρομολογηθούν για τον Κάλαμο, τον Καστό και την Επισκοπή.
  • Στην ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης που χρηματοδοτήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής σε 15 χωριά της Λευκάδας.
  • Στην ανάγκη κτιριακών επεκτάσεων για την κάλυψη περισσότερων θέσεων νηπιαγωγείου στην πρώην Δημοτική Ενότητα Ελλομένου.  

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε έργα που πρέπει να δρομολογηθούν και που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των 630 στρεμμάτων των αλυκών Αλεξάνδρου-Καρυωτών, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Νυδριού μέχρι το Μεγάλο Αυλάκι, τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ μεταξύ Νυδριού και Βασιλικής και την κατασκευή του εγκάρσιου οδικού άξονα Ανατολικής-Δυτικής Λευκάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Καββαδάς ανέφερε:

«Είχα σήμερα την πρώτη μου συνάντηση, σε θεσμικό επίπεδο, με τον νέο Δήμαρχο Λευκάδας, κ.Ξενοφώντα Βεργίνη. Πεποίθησή μου είναι ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τη Λευκάδα, ο δρόμος της συνεργασίας και της ενότητας. 

Τα επόμενα χρόνια θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης της νέας δημοτικής αρχής και της αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε έκανα και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, διότι τα έργα γίνονται για τους πολίτες και είναι χρήσιμα για τον τόπο μας.

Ο κ. Βεργίνης από τη μεριά του συμφώνησε για τη μεγάλη σπουδαιότητα των έργων για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της Λευκάδας, και με διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να επιδιώξουμε τη δρομολόγησή τους.»

Προηγουμενο αρθρο
Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης: Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη, Γεωργιάδης στο Υγείας
Επομενο αρθρο
Συνάντηση Δήμαρχου Λευκάδας κ. Ξενοφώντα Βεργίνη με Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.