HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙταλία: Τέλος στον παραλογισμό αντιεμβολιαστών γονιών -Δικαστήριο αποφάσισε να γίνουν μεταγγίσεις στο παιδί τους

Ιταλία: Τέλος στον παραλογισμό αντιεμβολιαστών γονιών -Δικαστήριο αποφάσισε να γίνουν μεταγγίσεις στο παιδί τους

Το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια, στην Ιταλία, έβαλε τέλος στον παραλογισμό αρνητών γονιών που αρνούνταν αίμα εμβολιασμένων για να χειρουργηθεί το παιδί τους.

Το δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για τη χειρουργική επέμβαση και για να μπορέσουν να γίνουν μεταγγίσεις στο μόλις 2 ετών παιδί, που υποφέρει από σοβαρή καρδιακή πάθηση και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο «Σαντ’ Όρσολα».

Οι γονείς του μικρού είχαν ζητήσει με επιμονή να χρησιμοποιηθεί, για όσες μεταγγίσεις χρειαστούν, μόνον αίμα μη εμβολιασμένων δωρητών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου η προστατευτική μάσκα δεν θα είναι πια υποχρεωτική στους ανοικτούς χώρους. Θα πρέπει να τη φορά κανείς μόνο σε περίπτωση πολυκοσμίας. Όσο για τους κλειστούς χώρους, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ανάλογα με τους δείκτες της πανδημίας, θα αποφασιστεί η κατάργηση ή η παράταση του μέτρου.

Προηγουμενο αρθρο
Σύσκεψη Θανάση Καββαδά με τον Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο για το πανεπιστημιακό τμήμα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Καμίλα Βαλίεβα: Η απίστευτη ιστορία της 15χρονης πατινέζ με τις τετραπλές περιστροφές, που αψηφά τη βαρύτητα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.