HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαμίλα Βαλίεβα: Η απίστευτη ιστορία της 15χρονης πατινέζ με τις τετραπλές περιστροφές, που αψηφά τη βαρύτητα

Καμίλα Βαλίεβα: Η απίστευτη ιστορία της 15χρονης πατινέζ με τις τετραπλές περιστροφές, που αψηφά τη βαρύτητα

Στα χείλη όλων βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το όνομα της 15χρονης αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα, από τη Ρωσία, που έγραψε ιστορία με τις δύο τετραπλές περιστροφές της στον αέρα -μια απίστευτη πρωτιά για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Βαλίεβα θεωρείται ήδη η μεγαλύτερη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ όλων των εποχών. Όχι, βέβαια, λόγω των τίτλων που έχει μαζέψει, αφού λόγω της ηλικίας δεν έχει προλάβει να μαζέψει πολλά μετάλλια (πέρα από το χρυσό ομαδικό για τη Ρωσία στη χειμερινή Ολυμπιάδα του Πεκίνου και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης το 2022, παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων προ διετίας, νικήτρια του Grand Prix Junior το 2019-2020 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020). Αλλά λόγω των απίστευτων δεξιοτήτων της -ενός συνδυασμού της ικανότητας για θεαματικά άλματα και της παραδοσιακής χάρης και στυλ του αθλήματος.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου αποτέλεσαν την κατάλληλη σκηνή για τα αποκαλυπτήρια της Βαλίεβα στα θαμπωμένα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Φήμες για το απαράμιλλο ταλέντο της, τα απίστευτα σκορ της και τα βίντεο με τις επιδόσεις της που κυκλοφορούσαν της είχαν ήδη χαρίσει φήμη στους επαΐοντες, αλλά πουθενά αλλού δεν είναι τέτοια η λάμψη του καλλιτεχνικού πατινάζ όσο στις Ολυμπιάδες. Η 15χρονη αθλήτρια έγινε η πρώτη στο ομαδικό που πέτυχε τετραπλή περιστροφή, αφού άνοιξε το πρόγραμμά της με ένα τέλεια εκτελεσμένο τετραπλό Σαλτσόβ, το οποίο ακολούθησε ένα άρτιο τριπλό άξελ και ένας συνδυασμός τετραπλού και τριπλού τόλουπ. Καμία άλλη αθλήτρια δεν είχε αποτολμήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.

Ποια είναι η αθλήτρια-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ
H Βαλίεβα κατάγεται από το Καζάν, κάπου 800 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Από την ηλικία των τριών ετών έλεγε στη μητέρα της ότι ήθελε να γίνει Ολυμπιονίκης. Οι γονείς της την έγραψαν σε μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική και καλλιτεχνικό πατινάζ. Όταν η Καμίλα ήταν 5 ετών, η μητέρα της τη συμβούλεψε να διαλέξει ένα άθλημα και παρότι η επιλογή δεν ήταν εύκολη, το καλλιτεχνικό πατινάζ ήταν εκείνο που την κέρδισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ιταλία: Τέλος στον παραλογισμό αντιεμβολιαστών γονιών -Δικαστήριο αποφάσισε να γίνουν μεταγγίσεις στο παιδί τους
Επομενο αρθρο
Ψηφίσματα -συλλυπητήριες ανακοινώσεις συλλόγων και φορέων για τον θάνατο του Σωκράτη Κακλαμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.