HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Χελμό- ανανέωση

Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Χελμό- ανανέωση

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους. Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Κυριακής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται τρεις χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα όπου εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

Το χιονοδρομικό κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες γιατί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του κέντρου. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους αλλά δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Ετσι, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τους.

Αναπτύχθηκαν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, συμμετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός». Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Εντοπίστηκαν νεκροί και οι 3 αγνοούμενοι αναρριχητές που αναζητούνταν στο Χελμό από το απόγευμα του Σαββάτου.  

Ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της μεταφοράς και των τριών ανδρών από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ομάδας έρευνα και διάσωσης.

Προηγουμενο αρθρο
Τους πιάνουν οι ευαισθησίες τους
Επομενο αρθρο
«Ναυάγιο» στο Καλαμίτσι: ο επίλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.