HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα – Για να σταματήσει η κινητικότητα των γονέων

Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα – Για να σταματήσει η κινητικότητα των γονέων

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται το «λουκέτο» όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να περιοριστεί η μετακίνηση των γονιών

Ενώ μέχρι και το πρωί της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει εισήγηση των επιστημόνων για κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων –που παρέμειναν ανοιχτά καθώς τηλεκπαίδευση σε αυτές τις μικρές ηλικίες δεν νοείται –, τελικά φαίνεται ότι πρυτάνευσε η λογική του περιορισμού των μετακινήσεων. Οχι των παιδιών, αφού η μεταδοτικότητα σε αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης δεν είναι υψηλή, αλλά των γονιών τους.

Ηδη από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε παρατηρήσει ότι το πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις των γονιών. Υπάρχουν πάνω από 650.000 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σημείωσε ο κ. Πέτσας. Με αυτά τα νούμερα οι καθημερινές μετακινήσεις είναι περί το 1,3 εκατ. (προς και από τα σχολεία) ενώ πολλές είναι και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. «Αν χρειαστεί θα το κάνουμε», είχε πει για το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεχθεί τρεις εισηγήσεις για «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία: α) μόνο για τη Θεσσαλονίκη που «βράζει» από τον κορονοϊό, β) κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας και γ) κλείσιμο των δημοτικών σε όλη τη χώρα που τελικά προκρίθηκε.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, όπως έγινε γνωστό, στην τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή θα είναι και η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

————

Αύριο θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνομώνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, τις οποίες θα ανακοινώσει αύριο η κ. Κεραμέως.

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Ιστιοπλοϊκό σκάφος με μετανάστες ανοιχτά του νησιού-Συνελήφθησαν 4 Ουκρανοί διακινητές
Επομενο αρθρο
Σούπερ μάρκετ: Από σήμερα νέο ωράριο -Τι ισχύει για delivery, περίπτερα, μίνι μάρκετ, φούρνους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.