HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: Δελτίο πρόγνωσης καιρού 

Λιμεναρχείο Λευκάδας: Δελτίο πρόγνωσης καιρού 

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 

 1. Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ που εκδόθηκε την 10-03-2024/13:00.   Τη Δευτέρα 11-03-2024 για τα ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΣ-Δ ΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ προβλέπονται: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας -Παξών) και από το βράδυ στη Δυτική Στερεά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στη Δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 

Άνεμοι:Ν-ΝΑ 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8, το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 και στη Δυτική Πελοπόννησο έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: 

α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

3. Συνιστάται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος ανωτέρω δελτίου καιρικών φαινομένων. 

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου
Επομενο αρθρο
Συμβολικά έκλεισε ο δρόμος στην διασταύρωση προς Πλαγιά (κάστρο του Γρίβα)  με αίτημα την κατασκευή κόμβου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.