HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: δελτίο πρόγνωσης καιρού

Λιμεναρχείο Λευκάδας: δελτίο πρόγνωσης καιρού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 

1. Σύμφωνα με το Δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 06-02-2022/13:00 προβλέπονται για την Δευτέρα 07/02/2022 Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν . Απο τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τη νύχτα και σε ημιορινές περιοχές της Ηπειρου θα πνέουν άνεμοι Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ .Από το βράδυ και απο βόρεια θα στραφόυν σε Βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιονιο τοπικά 8 μποφόρ . 

2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: 

 α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.  β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων. 

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός Ελλάδα: 95 νεκροί - τα κρούσματα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Αυτή είναι η μακρύτερη και βαθύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.