Μεγανησιώτικες συνταγές: Το κουλούρι της νύφης
Μεγανησιώτικες συνταγές… Και επειδή μυρίζομαι όχι έναν αλλά δυο γάμους στο νησί, θα φτιάξουμε το Κουλούρι της νύφης….
Υλικά:
5 κιλά αλεύρι
1 1/4 λίτρο λάδι
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλο
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
200 γρ. προζύμι
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 λίτρο (1 καρτούτσο) ούζο
χλιαρό νερό για το προζύμι
Νερό (όσο πάρει) για το ζύμωμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση… Ρίχνουμε το λάδι και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι ώσπου να διαλυθεί. Μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το αλάτι, τη σόδα, και το ούζο… Κατόπιν λιώνουμε το προζύμι με το χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα. Το ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ζυμάρι μαλακό και να πλάθεται. Το αφήνουμε 1 ώρα να «ξεκουραστεί». Στη συνέχεια το κεντάμε με πεταλούδες, κυπαρίσσια, φιόγκους, και γράφεις «Καλορίζικο». Τέλος το βρέχουμε και το βάζουμε στο φούρνο έως ότου ψηθεί…
Υ.Γ Συνοδεύεται και με τραγούδια του γάμου…
Πηγή: https://meganisilife.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια