HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜετωπική Δράση Λευκάδας: ανακοίνωση – σχόλια του 2022

Μετωπική Δράση Λευκάδας: ανακοίνωση – σχόλια του 2022

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ανακοίνωση – σχόλια του 2022

Το 2022 προβλέπεται δύσκολο για τους εργαζόμενους της χώρας με την οικονομική κρίση, την πανδημία να συνεχίζεται και την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να κατατρώει τα λαϊκά εισοδήματα και ένα μεγάλο τμήμα του λαού να βρίσκεται στην ανέχεια.

Στη Λευκάδα ο νέος χρόνος άρχισε με βομβαρδισμό δηλώσεων από τον βουλευτή και το Δήμαρχο ….
«Η Λευκάδα το 2022 έχει μπει σε μία μεγάλη αναπτυξιακή τροχιά και θα γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο», μας διαβεβαιώνει ο δήμαρχος.

Ο βουλευτής μας λέει ότι «διασφαλίστηκε η υλοποίηση της υποθαλάσσιας ζεύξης μέσω του ιχθυοτροφείου με υπέργειο τμήμα και μαζί με το έργο του ιχθυοτροφείου θα αυξηθεί και η αλιευτική παραγωγή».
Και οι δύο μαζί μας διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν ομαλά και τα δύο έργα μαζί.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το ένα έργο κυριολεκτικά είναι αντίθετο στο άλλο. Η διάνοιξη του δρόμου προσπέλασης στο νησί από την Αιτωλοακαρνανία μέσω του ιχθυοτροφείου, ακυρώνουν ουσιαστικά τον Αβλέμονα ως ιχθυοτροφείο και αλλάζουν κυριολεκτικά το χαρακτήρα της περιοχής.
Ο δήμαρχος κομπάζει λέγοντας ότι «η ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου το 2022 (που ψηφίστηκε μόνο από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ και της Νέας Δημοκρατίας) είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δημοτική αρχή»!!!

Την ίδια ώρα ο κ Σολδάτος δηλώνει ότι κριτήριο επιτυχίας για τη δημοτική αρχή θα είναι η πράξη το 2022.
Η δημοτική αρχή κινείται στην ίδια λογική με το βουλευτή και στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης. Δεν διεκδικεί κρατικούς πόρους από το κράτος για έργα ζωτικής σημασίας με αποτέλεσμα τα προβλήματα να έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Δοκιμάζεται σοβαρά από εσωτερικά, όπως φαίνεται, προβλήματα με την πρόσφατη αποπομπή μάλιστα αντιδημάρχου, χωρίς εξηγήσεις, σε τομείς του δημοτικού έργου με μεγάλα προβλήματα.

Τους τελευταίους μήνες η δημοτική αρχή δύο φορές απέτυχε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο δανεισμό, του δήμου εκατομμυρίων ευρώ βάζοντας υποθήκη όλα τα έσοδα του από τον ηλεκτροφωτισμό για 10 χρόνια προκειμένου να ενός αλλάξει τα φώτα κυριολεκτικά και μεταφορικά κάποιος εργολάβος… Τα τέλη ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν οι δημότες θα πηγαίνουν ενός τράπεζες και παρά την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων δεν θα μειώνονται για τον κόσμο. Πρόκειται για έργα σε δήμους και περιφέρειες σε ολόκληρη την Ελλάδα που υλοποιούνται από ιδιώτες και πολλά εξ αυτών βρίσκονται στον εισαγγελέα. Ενώ ενός περισσότερους δήμους και περιφέρειες το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αντίθετα στη Λευκάδα θα γίνει με τραπεζικό δανεισμό και θα πληρώσουν οι δημότες.

Για το ζήτημα αυτού του δανεισμού, είχαμε και την παραίτηση δημοτικού συμβούλου που κατάγγειλε δημόσια την προσπάθεια αυτή ,ενός δηλαδή αβάσταχτου χαρατσιού στη πλάτη των δημοτών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ απάντησε σχετικά με την μελέτη για το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ και μας είπε ότι είναι σε ….εξέλιξη. Μετά την ολοκληρωτική απόρριψη από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής πήραν αμπάριζα όλα τα συμβούλια αρχαιολογίας…..το ένα μετά το άλλο για να εγκρίνουν την νέα απαράδεκτη μελέτη.

Η τακτική αυτή ενάντια σε κάθε κανονισμό και πάγια διαδικασία είναι απολύτως αναγκαία για να παραδοθεί στον ιδιώτη το τουριστικό περίπτερο και η περιοχή ολόκληρη και αυτό σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική των κυβερνήσεων, ώστε να αποψιλωθούν οι δήμοι από κάθε περιουσιακό στοιχείο πού μπορεί να είναι κερδοφόρο.

Ο ιδιωτικός τομέας για τις κυβερνήσεις και τις τοπικές εξουσίες είναι η λύση, ο δημόσιος χώρος και τα δημόσια αγαθά πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.
Μέσα σε αυτό το κλίμα Άρχισε το 2022 και είναι ενδεικτικό πώς θα εξελιχθούν τα δημοτικά πράγματα και αυτή τη χρονιά.

ΛΕΥΚΑΔΑ 11-1-2022

Προηγουμενο αρθρο
Συνδέσεις παροχών και καθέτων κλάδων στο νέο δίκτυο ύδρευσης Απόλπαινας-Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: Κλείδωσε η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Βασιλικής– Δρομολογούμε και την λιμνοδεξαμενή Εγκλουβής»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.