HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΝα ρωτήσετε τον Δήμαρχο γιατί το φερυ δεν έχει επιστρέψει στην Βασιλική…

Να ρωτήσετε τον Δήμαρχο γιατί το φερυ δεν έχει επιστρέψει στην Βασιλική…

«Παραλιακή Νυδρίου 12/07/22

Να ρωτήσετε τον Δήμαρχο γιατί το φερυ δεν έχει επιστρέψει στην Βασιλική που είναι η γραμμή σύνδεσης με Φισκάρδο. Αφού πλέον η νέα ράμπα είναι έτοιμη μετά από 6 χρόνια.;»

Το βίντεο και το σχόλιο από την κατάσταση στην παραλία του Νυδριού μας έστειλε ο κ. Δημήτρης Σολδάτος. Ακολουθεί, μετά το βίντεο, η δική μας θέση για το πρόβλημα.

Κύριε Σολδάτε,
Θα ήταν καλύτερα εσείς να το στέλνατε το βίντεο στο δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη. Γνωρίζουμε πως η κατάσταση αυτή την εποχή στην παραλία του Νυδριού μοιάζει με κόλαση.

Το ίδιο πρόβλημα θα έχει και η Βασιλική αν μεταφερθεί εκεί. Όπως λοιπόν τα σκουπίδια δεν τα μεταφέρουμε από το ένα χωριό στο άλλο αλλά προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε από τον τόπο μας, έτσι και η προσπάθεια όλων πρέπει να αποσκοπεί ώστε να διακοπεί δια παντός η γραμμή, η οποία εξυπηρετεί μόνο την Κεφαλονιά εις βάρος της Λευκάδας.

Αν δεν κάνουμε λάθος, η αρχική έγκριση για αυτή την γραμμή δόθηκε από το Υπουργείο, κάπου στην δεκαετία του 1950. Τότε, που και το Νυδρί αλλά και η Βασιλική είχαν προϊόντα και εμπορεύματα να μεταφέρουν, γιατί ζούσαν από αυτά.  Σήμερα 60 χρόνια μετά, δεν έχει λόγο να παραμένει. Δεν εξυπηρετεί το νησί μας, αντίθετα το υποβαθμίζει κάθε μέρα και περισσότερο. Η Λευκάδα είναι ένα μικρό νησί, χωρίς υποδομές σε δρόμους, δεν έχει κανένα λόγο να διατηρεί μια γραμμή η οποία επιβαρύνει το Νυδρί σήμερα, την Βασιλική αύριο, αλλά και την Λυγιά, την Νικιάνα, την πόλη της Λευκάδας και την πλωτή γέφυρα, κάθε μέρα. Ειδικά, για τους δύο δύσκολους μήνες του καλοκαιριού, η υπερφόρτωση του οδικού δικτύου, αυξάνει τα τροχαία ατυχήματα, και καθιστά δύσκολη, έως αδύνατη την μετακίνηση των ντόπιων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μέσα στο ίδιο μας το νησί. Σκεφτείτε την διαδρομή: ένα όχημα από τη Γέφυρα, διασχίζει την Αγία Μαρίνα, την Λυγιά, τη Νικιάνα. Μέχρι το Νυδρί έχει διασχίσει το 1/4 του νησιού. Αν συνεχίσει μέχρι την Βασιλική έχει διασχίσει το νησί από άκρη σε άκρη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση, του ήδη βεβαρημένου οδικού δικτύου του νησιού.

Η προσπάθεια δεν πρέπει να αποβλέπει στη μεταφορά της γραμμής από το Νυδρί στη Βασιλική αλλά σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους, να απομακρυνθεί δια παντός από το νησί. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά και θα αχρηστέψετε τον κάθε παρατρεχάμενο που μοιράζει υποσχέσεις. Έκτος αν η φιλοδοξία σας είναι να γίνει η Λευκάδα διαμετακομιστικό κέντρο.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση Ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
NASA: Οι νέες φωτογραφίες από τα πέρατα του Διαστήματος -«Μεγάλη ημέρα για την ανθρωπότητα»

1 Σχόλιο

  1. Takis Mik
    12 Ιουλίου 2022 at 21:12 — Απάντηση

    Το να υπάρχει συγκοινωνία μεταξύ των νησιών δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι οι λιμενικές υποδομές που υστερούν. Αντιθέτως οι κρουαζιέρες προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν εξυπηρετούν τη Λευκάδα. Δεν ακούω τόσα χρόνια να το λέει κανείς. Να αναφέρω πως δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με τον τουρισμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.