HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Αναστασίας Κακλαμάνη

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Αναστασίας Κακλαμάνη

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της συναδέλφου εκπαιδευτικού Αναστασίας Κακλαμάνη, και συλλυπείται θερμά τους δικούς της ανθρώπους.

Η Αναστασία Κακλαμάνη, εξαίρετη καθηγήτρια Μαθηματικών,  έφυγε από κοντά μας πολύ νωρίς, υποκύπτοντας,  με θαυμαστή αξιοπρέπεια, σε μιαν άφευκτη «μοίρα θανάτου», όχι άσχετη από τις γενικότερες συνθήκες του νοσηρού, εν πολλοίς, πολιτισμού μας, πραγματικότητα που δεν είναι έξω από τα αιτήματα της κοινωνικής μας συνείδησης και  πράξης. 

Η υπηρεσία της, τόσο στη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και στα σχολεία μας, υπήρξε υποδειγματική. Με γνώση, ηρεμία, νηφαλιότητα, προσήνεια και απαράμιλλη ευγένεια αντιμετώπιζε συναδέλφους, μαθητές και γονείς, εξισορροπώντας τον παιδαγωγικό με τον διοικητικό χαρακτήρα των καθηκόντων της και τα δύο με την εξέχουσα κοινωνικότητά της. Επιπλέον, με τον ίδιο ανεπίληπτο, χαμηλότονο αλλά αποτελεσματικό τρόπο, η παρουσία της  υπήρξε υποδειγματική στον επιστημονικό και τον δημόσιο χώρο, όπου και πρόσφερε τις υπηρεσίες της: Ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας-Παράρτημα Λευκάδας, ως Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ελλομένου, την ιδιαίτερη πατρίδα της, την οποία και τίμησε στη διάρκεια της ζωής της με την ηθική, επιστημονική και ανθρώπινη διάσταση του χαρακτήρα της. 

Εμείς που τη γνωρίσαμε, που συνεργαστήκαμε μαζί της για χρόνια, που την αγαπήσαμε, αισθανόμαστε την ανείπωτη λύπη του κενού, της απουσίας της, αλλά και το βάρος μιας μνήμης που θα διεκδικεί το χρέος μας απέναντί της.  

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένη μας Αναστασία, θα σε θυμόμαστε, θα σε τιμάμε! 

Η Πρόεδρος                                                                  Η Γενική Γραμματέας

Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού                                          Βιβή Παππά

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Καθαρά Δευτέρα με αλεξίπτωτο πλαγιάς - video
Επομενο αρθρο
Προβολή ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» στην ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.