HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Πλημμύρισε φως» σήμερα η Βιβλιοθήκη Σβορώνου

«Πλημμύρισε φως» σήμερα η Βιβλιοθήκη Σβορώνου

Με χαρά είχαμε αναγγείλει από τον Αύγουστο του 2015, τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης Σβορώνου. [δες εδώ]. Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται απέναντι από την Χαραμόγλειο Βιβλιοθήκη. Είναι αδελφά κτίρια.

Η Βιβλιοθηκονόμος κ. Ελένη Λογοθέτη, συνεπικουρούμενη από την κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, Έφορο Βιβλιοθηκών Πνευματικού Κέντρου, έκαναν αγώνα για την αναγέννηση και λειτουργία της Βιβλιοθήκης. Η Βιβλιοθήκη ήταν σε καθημερινή βάση ανοιχτή μέχρι πρόσφατα.

Τελευταία όπως η Βιβλιοθήκη παρέμενε κλειστή. Έληξε το πρόγραμμα με το οποίο η κ. Λογοθέτη είχε προσληφθεί.

Σήμερα με πολύ χαρά είδαμε τη Βιβλιοθήκη να ξαναζωντανεύει. Τα παράθυρα ήταν ανοιχτά, ο χώρος ήταν πλημμυρισμένος στο φως και οι αίθουσα γεμάτη μαθητές. Η Γ’ τάξη του Γυμνασίου Νυδριού είχε ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη.

Για την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου ιστορικού Νίκου Σβορώνου, μίλησε στους μαθητές και τους καθηγητές, η κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού. Ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Σβορώνο, μέρος του οποίου έχει γυριστεί στην Λευκάδα.

Έτσι όπως η μέρα ήταν ηλιόλουστη, έτσι όπως η Βιβλιοθήκη ήταν γεμάτη μαθητές και δασκάλους, μου φάνηκε πανέμορφη. Δεν πρόσεξα ούτε τα παράθυρα που θέλουν επισκευή, ούτε όλα όσα χρειάζεται ακόμα να γίνουν.

Προηγουμενο αρθρο
Ένα βίντεο αφιέρωμα στον Μύτικα και στα νησιά Κάλαμο και Καστό
Επομενο αρθρο
Αγρυπνία του Ακάθιστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.