HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λευκάδας: Όταν η Ν.Δ. του 2021 μάχεται… τη Ν.Δ. του 2018 ή Dr Jekyll vs Mr Hyde!

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λευκάδας: Όταν η Ν.Δ. του 2021 μάχεται… τη Ν.Δ. του 2018 ή Dr Jekyll vs Mr Hyde!

ΣΗΜΕΡΑ: Θανάσης Καββαδάς, βουλευτής Ν.Δ. Λευκάδας (14/1/2021)
«Η Ελλάδα μεγαλώνει. Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο αναδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

ΤΟΤΕ το 2018:
Γ. Κουμουτσάκος, τότε τομεάρχης εξωτερικών σε κάποιες από τις πολλές δηλώσεις του:
– «Με πρωτοφανή επιπολαιότητα ο Ν. Κοτζιάς και ο Αλ. Τσίπρας χωρίζουν τη χώρα στη μέση. Προαναγγέλλουν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του Αλ. Τσίπρα».

– «Αν υιοθετηθεί το σκεπτικό της κυβέρνησης, τότε θα γίνει πράξη μια τμηματική επέκταση των χωρικών μας υδάτων, γεγονός που δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο για τη χώρα».

Β. Κικίλιας, τότε τομεάρχης άμυνας της Ν.Δ.:

– «Δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ’ αποκοπή και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, που μιλάει για ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο».

Ντ . Μπακογιάννη:

– «Μια τέτοια απόφαση είναι αντίθετη με την πάγια άποψη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ότι αποσπασματικές επιμηκύνσεις της αιγιαλίτιδας ζώνης δίνουν περαιτέρω επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά να μιλά για ιδιαιτερότητα του Αιγαίου».

Άγγ. Συρίγος, υφυπουργός παιδείας:

– «Είναι λάθος η εξαίρεση του Αιγαίου από την επέκταση των χωρικών υδάτων. Η πρόταση για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σταδιακά, ξεκινώντας ως πρώτο βήμα από το Ιόνιο, είναι λανθασμένη. Η επέκταση των υδάτων μόνο στο Ιόνιο επιβεβαιώνει την τουρκική θέση».

Αδ. Γεωργιάδης:

– «Μεγάλη ζημιά που ξεχώρισε ο Κοτζιάς το Ιόνιο από το Αιγαίο για τα 12 μίλια».

Θ. Πλεύρης:

– «Αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το Αιγαίο είναι μια ειδική περίπτωση».

Κι όμως, στις 26/8/2020 στη Βουλή με αφορμή την αναγγελία Μητσοτάκη για επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, οι υπουργοί και οι βουλευτές της Ν.Δ., μαζί και ο Λευκάδας Θ. Καββαδάς, όρθιοι χειροκροτούσαν τον αρχηγό τους. Ήταν οι ίδιοι που πριν από δύο χρόνια επιτίθεντο με σκαιότητα στο ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε ανακοινώσει ακριβώς το ίδιο αλλά τώρα το είχαν ξεχάσει!!! Οι σαρκασμοί και οι καταγγελίες του 2018 έδωσαν σήμερα τη θέση τους στα θερμά χειροκροτήματα και την υλοποίηση της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

Η τέλεια εφαρμογή του «Dr Jekyll and Mr Hyde»! 

Σχετικό βίντεο: ΝΔ του 2018 vs ΝΔ 2021 για τα 12 μίλια

Σήμερα με τη συζήτηση στη Βουλή φτάσαμε στην κορύφωση του… «δράματος» με την υποκρισία, τον εθνολαϊκισμό, την πρωτοφανή ανευθυνότητα και την πατριδοκαπηλία της Ν.Δ. να αναδεικνύονται για πολλοστή φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ένα υπεύθυνο πατριωτικό κόμμα που δεν κάνει διχαστική και τυφλή αντιπολίτευση, ψήφισε το νομοσχέδιο, παρότι είναι άτολμο και δείχνει ότι η κυβέρνηση κινείται με έλλειψη στρατηγικής ενώ υπάρχει και το ζήτημα της μη επέκτασης των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης.

Όπως πατριωτικά έπραξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία των Πρεσπών. Όταν δεν υποχώρησε στις ασφυκτικές πιέσεις της συμμαχίας Μητσοτάκη-Ακροδεξιάς αλλά υπεύθυνα και αποφασιστικά, αποδεχόμενη με γενναιότητα το πολιτικό και κομματικό κόστος, κατάφερε να έχουμε σήμερα στα βόρεια σύνορά μας ένα φίλο και όχι έναν εχθρό.

Τότε βέβαια για τον εθνικά επιπόλαιο Κ. Μητσοτάκη, αυτή η συμφωνία ήταν «εθνική ήττα που

έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και εθνικό λάθος που προσβάλλει και την αλήθεια και την ιστορία και την πατρίδα μας». Τότε χειροκροτούσε τον Βορίδη όταν αποκαλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας».

Τώρα αναγκάζεται να ψελλίσει στη Βουλή περί γραφικών στοιχείων και ακροδεξιών θυλάκων, τοποθετώντας ουσιαστικά στο ’’κάδρο’’ τους Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Κικίλια, Βούλτεψη, Παναγιωτόπουλο, Γεωργαντά, Καράογλου, Καλαφάτη, Γκιουλέκα, Αραμπατζή, κ.ο.κ, και κατά την προσφιλή του τακτική να αδειάζει τους συνεργάτες του, που έκαναν τη «βρώμικη» δουλειά.

Σήμερα βέβαια ο Κ. Μητσοτάκης τιμά και τηρεί  τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύοντας ότι ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, εφάρμοσε μικρόφθαλμη, κομματική και σε καμία περίπτωση  πατριωτική πολιτική ενώ η πορεία, του ίδιου και το κόμματός του, χαρακτηρίζεται (όλο και περισσότερο) από διχαστική πολιτική με όρους πολιτικής εξαπάτησης. Ακόμη και τα εθνικά θέματα γίνονται βορά στην κομματική σκοπιμότητα και την καρέκλα.  

Εμείς πάντως καλωσορίζουμε τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. στην υλοποίηση μιας ακόμη στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία λοιδόρησαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εξασφάλισαν εισηγητή στο συγκεκριμένο ν/σ. Τους ευχόμαστε να συμβεί το ίδιο και στη συζήτηση για κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, αν και όποτε τολμήσουν να τις… αποψύξουν!

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

21/1/2021

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα
Επομενο αρθρο
Μονοπάτια Αλληλεγγύης: έργα ζωγραφικής για τα δωμάτια ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. ΧΒ
    22 Ιανουαρίου 2021 at 14:16 — Απάντηση

    ηρθε στην βουλη καποια επεκταση χωρικων υδατων επι ΣΥΡΙΖΑ και δεν θυμαμαι ,εγινε καποια συζητηση με Ιταλια ,πυροτεχνηματα του Κοτζια ,η ΝΔ δεν το προανειγγηλε το εκανε ,ποτε δεν ειπε η ΝΔ οτι θα καταργησει την συμφωνια η οποια τα κακα ,εισοδος Σκοπιων στο ΝΑΤΟ εχουν ηδη συντελεσθη ,αλλα αφου υπαρχει η συμφωνια πρεπει να εφαρμοσθη και απο την πλευρα των Σκοπιων σε οσα εχουν πχ αγαλματα ,ονομασιες ,προιοντα ,μια σημασια και για την Ελλαδα ,το οτι η συμφωνια ειχε αμεσα ωφελη για Σκοπια πχ εισοδος στο ΝΑΤΟ μη δυνατοτητα Ελλαδος για αρνηση στην συμφωνια με ΕΕ ενω εμεις πρεπει να παρακαλαμε για να αλλαξει ονομα μια πλατεια ,ειναι αποτελεσμα των εγκεφαλων Κοτζια και λοιπων ,οι οποιοι βεβαια ποτε δεν πιστευαν στην Ελληνικοτητα της Μακεδονιας ΜΑΣ

  2. ΑΓΓΕΛΟΣ
    22 Ιανουαρίου 2021 at 09:42 — Απάντηση

    Ας κοιτάζει ο καθένας πρώτα το “σπιτάκι” του κι ύστερα ας βγάνει γλώσσα στους άλλους. Ας πούμε το “Με ένα νόμο με ένα άρθρο θα καταργήσουμε τα Μνημόνια” και ύστερα το τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο. Αλλιώς ισχύει το “λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.