HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Όταν η ποιότητα της ερμηνείας συνάδει με το μέγεθος της δημιουργίας»

«Όταν η ποιότητα της ερμηνείας συνάδει με το μέγεθος της δημιουργίας»

Δελτίο τύπου:

«Όταν η ποιότητα της ερμηνείας συνάδει με το μέγεθος της δημιουργίας»

Ένα υψηλού επιπέδου Ρεσιτάλ για Πιάνο και Βιολοντσέλο είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Λευκάδας το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου. Η καθηγήτρια πιάνου του μουσικού σχολείου Λευκάδας Μαρία Βέγκου μαζί με την τσελίστα Έλλη Κετεντζιάν παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών μουσικό πρόγραμμα ερμηνεύοντας έργα της ρομαντικής περιόδου, των Piotr Ilyich Tchaikovsky και Edward Grieg. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ακούστηκε το έργο για πιάνο “The Seasons, Op.37a” του Τσαϊκόφσκι, αποτελούμενο ουσιαστικά από τους 12 μήνες του χρόνου.  Ένα έργο της ρομαντικής περιόδου που πηγάζει από τις παραδόσεις και τα έθιμα του ρωσικού λαού και κυρίως από το ρωσικό μέλος.  Ο μοναδικός και δεξιοτεχνικός τρόπος του Ρώσου συνθέτη  κατατέθηκε μέσα από την πλούσια και βαθιά συναισθηματική ερμηνεία της Μαρίας Βέγκου, διατηρώντας παράλληλα την πλούσια εκφραστική  δύναμη της  αρμονίας.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ακούστηκε η σονάτα για Βιολοντσέλο και Πιάνο minor, Op. 36”  με την Έλλη Κετεντζιάν στο βιολοντσέλο και την Μαρία Βέγκου στο πιάνο. Ένα επίσης υψηλών απαιτήσεων μουσικό έργο χαρίζοντας στο κοινό μία μοναδική εμπειρία μουσικών ηχοχρωμάτων πολυφωνίας και δεξιοτεχνίας. Ως έργο αποτέλεσε για τον ίδιο τον Grieg την επιστροφή στην μουσική δημιουργία έπειτα από μία μακρά περίοδο απασχόλησης ως διευθυντής ορχήστρας του Μπέργκεν. Το έργο δανείζεται αρκετά μουσικά θέματα από την γαμήλια πορεία “Drei Orchesterstücke aus Sigurd Jorsalfar” αλλά και το γνωστό κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα “A minor, Op 16”.
Ο ευφάνταστος «συμφωνικός» ήχος των εγχόρδων αποτυπώθηκε εξαιρετικά στην μουσική γραμμή του βιολοντσέλου καθώς η δυναμική ερμηνεία της τσελίστα Έλλης Κετεντζιάν με την «πολυφωνική» συνοδεία στο πιάνο από την Μαρία Βέγκου μετέδωσαν «στον ήχο» της αίθουσας συναυλιών το συμφωνικό πνεύμα του Νορβηγού συνθέτη, χαρίζοντας στο κοινό βραδιά μοναδικού μουσικού επιπέδου και ερμηνείας.

Τέλος, για μία ακόμη φορά αποδίδονται τα εύσημα στον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας κύριο Νίκο Κονιδάρη για την ένθερμη υποστήριξη του απέναντι στην υλοποίηση υψηλών καλλιτεχνικών προγραμμάτων που προτείνονται, ανεβάζοντας έτσι ακόμη ψηλότερα τον πήχη των καλλιτεχνικών δράσεων στην Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 01/04 έως 07/04
Επομενο αρθρο
Βέροια: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου – Δύο νεκρές γυναίκες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.