HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαλά πόσο σανό θα μας ταΐσουν ακόμα;

Καλά πόσο σανό θα μας ταΐσουν ακόμα;

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την παρούσα δημοτική Αρχή όχι λίγες φορές δείχνουν να μην κάνουν χρήση του κοινού νου. Άσε που κάνουν συνέχεια φάουλ εις βάρος τους. Τόσο που αναρωτιέται ο καλόπιστος δημότης, μα δεν ξέρουν ούτε το συμφέρον τους; Είναι στιγμές που λες και βάζουν την πέτρα που θα σκοντάψουν μόνοι τους. Εκτός αν υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη μας…

✔ Την προκήρυξη για τον διαγωνισμό του τουριστικού περίπτερου το Λιμενικό ταμείο την πέρασε στα «μουλωχτά». Δεν μπήκε στον κόπο να την στείλει στα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να δοθεί μεγάλη και απαραίτητη δημοσιότητα στο θέμα. Αντίθετα τις επιχορηγήσεις του υπουργείου για τα λιμάνια της Λευκάδας και του Νυδριού βιάστηκε να τις δημοσιοποιήσει. Καμαρώνουν που κατόπιν ενεργειών τους πήραν χρήματα και το παρουσιάζουν σαν μεγάλο επίτευγμα. Η επιχορήγηση δεν είναι επιτυχία αλλά αντίθετα ομολογία αποτυχίας. Ένα νησί με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμή, θα μπορούσε να έχει πολλά χρήματα από την εκμετάλλευση τόσο των λιμανιών όσο και των χερσαίων ζωνών. Έχουμε τα λιμάνια ξέφραγα αμπέλια, μας κοροϊδεύουν ντόπιοι και ξένοι σκαφάτοι και ζητάμε χρήματα από το υπουργείο για να κάνουμε έργα! Τραγικό… Αντί να ανασκουμπωθούν οι δημοτικοί Άρχοντες από την αρχή της θητείας τους, αντί να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε με την «ενσωμάτωση» του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, αντί να αποτελέσει το ΛΤ την αιχμή του δόρατος για το Δήμο, ζητιανεύουν και καμαρώνουν για τις πενιχρές επιχορηγήσεις, τη στιγμή που θα έπρεπε το ΛΤ να είναι εύρωστο και να «επιχορηγεί» το Δήμο. Αλλά και οι ομοϊδεάτες τους στο Υπουργείο όντας ίδιας νοοτροπίας, αντί να τους τραβήξουν το αυτί, τους στέλνουν και χρήματα. Μέχρι τις επιχορηγήσεις φτάνουν οι ικανότητες αμφοτέρων.

✔ Ο δρόμος μπροστά από την Πυροσβεστική και το ΕΠΑΛ ήταν σε κακά χάλια τα τελευταία 3 ή 4 χρόνια. Το πρόβλημα ήταν οξύτατο τόσο για την πυροσβεστική, όσο και για το Σχολείο. Εκτός από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κανένας άλλος δεν είχε ασχοληθεί δημόσια με την κατάντια του δρόμου. Ελάχιστοι περνούν από κει. Κάποια στιγμή τον προηγούμενο μήνα η Πυροσβεστική με δικά της έξοδα ανέλαβε και έκανε κάποια μπαλώματα στο δρόμο. Οι πυροσβέστες ανέβασαν κάποιες φωτογραφίες από τις εργασίες στο facebook, με χιούμορ, χωρίς καμία αναφορά στο Δήμο. Λίγες μέρες μετά, τα ξεφτέρια του Δημου τα βάζουν με την Πυροσβεστική για την πρωτοβουλία της. Στο ίδιο μήκος κύματος με τους ομοϊδεάτες τους της κυβέρνησης -που βλέπουν παντού εχθρούς- βγάζουν ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλούν την Πυροσβεστική λέγοντας «δεν κατανοούμε ποιους (;) λόγους εξυπηρετούσε η εντελώς πρόχειρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής». Διαβάζοντας την ανακοίνωση αναρωτιέσαι ποιο ξεφτέρι από τους δημαρχιακούς είχε τη φαεινή ιδέα της ανακοίνωσης; Ποιος σκέφτηκε ένα πρόβλημα άγνωστο στους πολλούς, να γίνει βούκινο από το Δήμο, όταν μάλιστα ο Δήμος είχε την πρόθεση, κατά δήλωσή του, να φτιάξει το δρόμο πολύ σύντομα; Και πόσο ανόητος είναι αυτός που στο facebook και κάτω από την ανακοίνωση του Δήμου μεταξύ άλλων γράφει: «Δε μιλώ για προβοκάτσια αλλά για στυγνή δημοσιοκαφρική εκμετάλλευση της καλής πρόθεσης των ανδρών την ΠΥ και της …κακής του Δήμου Λευκάδας.» Δημιουργούν μόνοι τους ένα θέμα και ύστερα τους φταίει η δημοσιογραφική εκμετάλλευση η οποία ήταν… η ίδια η ανακοίνωσή τους!!

Γίνεται φανερό πως οι άνθρωποι έχουν περιχαρακωθεί, έχουν κάνει αντιπάλους όσους σκέπτονται και αξιολογούν τα προβλήματα διαφορετικά από τους ίδιους, βλέπουν παντού εχθρούς και φαντάσματα.

✔ Προχθές κλιμάκιο του Δήμου επισκέφτηκε τις περιοχές της Λευκάδας στις οποίες εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού. Ο ίδιος ο δήμαρχος δημοσίευσε τις φωτογραφίες από τις περιοχές στο facebook, κάνοντας μάλιστα και ένα μοχθηρό σχόλιο. «Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς τα έργα στις παραλίες Γιαλού και Εγκρεμνών Αυτές είναι οι απαντήσεις μας (τα έργα δηλαδή) σε όσους το καλοκαίρι έκαναν τους τζάμπα μάγκες στην περιοχή». Ποιος δεν χάρηκε βλέποντας τις φωτογραφίες; Και ο Δήμαρχος που πρέπει να είναι όλων των Λευκαδίων, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος που επιβάλλει ο ρόλος του και να μοιραστεί την ικανοποίησή του με όλους. Με ύψος «πολακίζων» μπαίνει σε κόντρες και τα βάζει με τους τσάμπα μάγκες. Και μάλιστα για έργα που γίνονται από το υπουργείο με χρήματα όλων των φορολογούμενων πολιτών!

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Η θεία Κέλλυ της ζωής μας!
Επομενο αρθρο
Καλό ταξίδι στο Βησσαρίωνα Κονιδάρη

4 Σχόλια

 1. ΥΠΕΡ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
  10 Ιανουαρίου 2017 at 15:23 — Απάντηση

  Μπραβο σου Δημοτικε Σχολιαστη, ξεσκεπασε τους πουθεναδες τους ανυπαρκτους. Γραψε και κατι για τον αντιδημαρχο, ντε, με τα περισπούδαστα και … ρηξικελευθα αρθρίδιά του που ολα τα εσφαζε και ολα τα μαχαίρωνε με την καυστικηηηηηηηηη του γραφίδα και τωρα εχει λουφαξει στον βουρκο της ανυπαρξίας του…

 2. Άγγελος Σταγιάνος
  10 Ιανουαρίου 2017 at 18:57 — Απάντηση

  Όσο το τρώμε το σανό, τόσο θα μας ταΪζουν… Όλοι ανεξαιρέτως…

 3. Kogion
  10 Ιανουαρίου 2017 at 23:58 — Απάντηση

  Από σανό όσο θέλουμε, από αλάτι πάπαλα…

  Είδανε το παγοδρόμιο στην πλατεία και ζηλέψανε να φτιάξουν όλη τη Λευκάδα

  ΥΓ. Όσον αφορά το έγκλημα της που έκαναν οι ανυπότακτοι καλύτερα να μην το αναφέρετε… Η απερισκεψία των «νότιων επαναστατών» ήταν κόκκινη κάρτα – έβαλαν την ασφάλεια ανθρώπων σε κίνδυνο μπροστά στην ανάγκη κάποιων να κάνουν το μπανάκι τους… Όποιος σώφρων κατέβηκε με ανοιχτά μάτια το δρόμο καταλαβαίνει…

 4. Θοδωρής Αραβανής
  11 Ιανουαρίου 2017 at 07:32 — Απάντηση

  Δεν είναι αρνητικό – μπορεί να εμφαίνει στην θετικότητα- οι πολίτες να επιθυμούν την αυτοπαραμυθία ( να αυτοπαραμυθιαζόμαστε κοινώς) για να νοιώσουν ( αισθανόμεθα) καλά.
  Γιατί και χρόνια με τον ρεαλισμό, μέχρι σημείου material ( ενδελεχώς τελεσμένου), τι καταλάβαμε και με πλήθος νταραβεριών τι διάφορο προέκυψε ????
  Καλή χρονιά με υγεία και γαλήνη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *