HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ Ρόζα Βρεττού, η εμβληματική καρδιολόγος, η αυριανή Ευρωβουλευτής!

Η Ρόζα Βρεττού, η εμβληματική καρδιολόγος, η αυριανή Ευρωβουλευτής!

Της   Ιουστίνης Φραγκούλη Αργύρη 

Οι Ευρωεκλογές βρίσκονται προ των πυλών και παρότι μια ελαφρά αδιαφορία διαφαίνεται στους ψηφοφόρους, θα πρέπει να τονισθεί ότι η ψήφος για το Ευρωκοινοβούλιο είναι η επένδυση για το μέλλον όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές θα πρέπει να ψηφίσουμε με το χέρι στην καρδιά για πρόσωπα τα οποία θα μας εκπροσωπήσουν επάξια στο Ευρωκοινοβούλιο αξιοποιώντας τη θέση τους στο νομοθετικό όργανο της Ευρώπης. Η στενή κομματική ψήφος είναι λάθος οπτική. Χρέος όλων μας είναι να ψηφίσουμε άτομα άξια που θα προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μέσα στις πολλαπλές υποψηφιότητες όλων των κομμάτων (42 υποψήφιοι σε κάθε κόμμα) καλούμαστε να ξεχωρίσουμε τα πρόσωπα που κατέχουν τα προσόντα για να διεκδικήσουν τα συμφέροντα όχι μόνον του κράτους μας, αλλά και τα επιμέρους συμφέροντα των πολιτών.Οι φίρμες με την υπερπροβολή είναι μια τεράστια παγίδα στην ψήφο των ευρωεκλογών.

Για εμάς τους Λευκαδίτες κύρια προσωπικότητα αυτών των Ευρωεκλογών είναι η καρδιολόγος Αγάθη-Ρόζα Βρεττού, μια νεαρή γυναίκα που έχει δώσει τους αγώνες της στην πολιτική σκηνή από τα μαθητικά της χρόνια. Είναι ο ορισμός της συγκροτημένης γυναίκας, γιατρού, πολιτικού όντος. Ο λόγος της για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ο εναργέστερος και δυναμικότερος στο φάσμα όλων των κομμάτων της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Η Ρόζα γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΕΣΥ ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις εθνικές εκλογές κατέχοντας της θέση της  αναπληρώτριας γραμματέως του Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Από τα στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν όσο λίγοι τα πραγματικά προβλήματα ενός συστήματος υγείας που δοκιμάσθηκε στα χρόνια της πανδημίας δούλεψε σκληρά για να παρουσιάσει τη δική της πρόταση.

Η ίδια στις πρόσφατες εθνικές εκλογές κατέθεσε το πλαίσιο για μια «νέα αναγέννηση του δημόσιου συστήματος υγείας» και συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η σκληρή –και όχι εικονική- πραγματικότητα στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές του συστήματος με τις «λίστες της ντροπής» στα χειρουργεία, την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων κλπ., πιστοποιεί ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής και ανοχής.

Η Αγάθη-Ρόζα Βρεττού στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορέσει να προωθήσει τα θέματα των ζητημάτων υγείας μέσα απο νέες δομές που θα έχει τη δυνατότητα να προτείνει λόγω της ιδιότητάς της αλλά και της πολύχρονης πείρας της στο ΕΣΥ.

Ποιά είναι η Ρόζα Βρεττού;

Η καρδιολόγος Αγάθη – Ρόζα Βρεττού, κατέχει την τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η Ρόζα Βρεττού με καταγωγή από τη Λευκάδα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι καρδιολόγoς, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και κάτοχος MSc, Health Economics στο LSE.

Η Αγάθη-Ρόζα Βρεττού είναι γιατρός – καρδιολόγος, αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ “Αττικόν”. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής της ίδιας Σχολής. Έχει εξειδικευτεί στην Ηχωκαρδιογραφία και Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory , Atlanta, Georgia των ΗΠΑ, με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Eίναι editorial Board Member στο BMC Cardiovascular Disorders.

Υπήρξε Πρόεδρος της ένωσης καρδιαγγειακής απεικόνισης του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας τη διετία 2016-2018 και εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝ “Αττικόν” ( 2017-2018). Στον χώρο των οικονομικών της Υγείας , φοίτησε στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive Master του London School of Economics ( 2019 -2021) στο αντίστοιχο αντικείμενο , λαμβάνοντας τον τίτλο του Master το Δεκέμβριο του 2021. Για το παραπάνω πρόγραμμα έλαβε μετά από επιλογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας .

Η Αγάθη – Ρόζα Βρεττού εκλέχτηκε γραμματέας της μαθητικής οργάνωσης της Ν. ΠΑΣΟΚ το 1992 , ενώ από την ίδια χρονιά μέχρι και το 2001 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εκλέχτηκε επιπλέον γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000 και Αντιπρόεδρος της YES από το 2001-2003 ( Young European Socialists – τότε ECOSY Εuropean Community Organization of Socialist Youth ). Ήταν Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2007 και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Έχει καταγωγή από τη Λευκάδα, στην οποία και μεγάλωσε και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Προηγουμενο αρθρο
Η φωτογραφία της ημέρας
Επομενο αρθρο
Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αγωγό ύδρευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.