HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΧάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Στο τελευταίο (26/3) Δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα το πλαίσιο κανονισμού προβολής ιδεών και υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Λευκάδας.

Πριν λίγο καιρό, ολοι προβάλαμε και επαινέσαμε την πρωτοβουλία του Δήμου να αφαιρέσει, κάποιες, από τις χιλιάδες υπαίθριες διαφημίσεις που αποτελούν κατά γενική ομολογία ρύπους.

Σύμφωνα όμως με όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε στο τελευταίο Δ.Σ. η αφαίρεση των διαφημίσεων, δεν ήταν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Ήταν περισσότερο κινήσεις εντυπωσιασμού, που ίσως, να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θέλησαν να λύσουν.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης, ο ίδιος που συνόδευε τα συνεργεία «καταστροφής», δήλωσε στο συμβούλιο στις 26/3: «Δεν συνεχίσαμε να βγάζουμε διαφημίσεις γιατί μπαίνει η τουριστική σεζόν. Είμαστε υποχρεωμένοι, όταν αφαιρείς κάτι να δώσεις μια εναλλακτική λύση. Δεν είμαστε έτοιμοι, έχει οριστεί αρχιτέκτονάς του Δήμου, έχει κάνει προτάσεις, έχουμε ήδη προτάσεις από κάποιες εταιρίες να βάλουν κάποια πλαίσια και να αφαιρέσουν διαφημίσεις»

Αφού λοιπόν δεν ήταν έτοιμοι προς τι η θεατρική παράσταση; Τι σκοπό εξυπηρέτησε η αφαίρεση κάποιων πινακίδων που βρέθηκαν στη διαδρομή του συνεργείου; Γιατί π.χ. από τις 100 πινακίδες αφαιρέθηκαν οι 5; Πως θα αισθανθεί ο πολίτης, παράνομος μεν, που έτυχε να βρεθεί στη δίνη της επίδειξης, έναντι του άλλου, που για καλή του τύχη δεν πέρασε το συνεργείο από την «πόρτα του;

Η εφαρμογή ενός μέτρου πρέπει πρώτα απ’ όλα να περιέχει δικαιοσύνη. Πόσο μάλλον για μέτρα που έχουν να κάνουν με βαθειά ριζωμένες αυθαιρεσίες.

Αφού λοιπόν παίχτηκε το θέατρο, ανακάλυψαν ότι δεν είχαν τίποτα έτοιμα να βάλουν στη θέση αυτού που γκρέμισαν. Δεν είχαν ορίσει τους χώρους, που θα μπορούσε κάποιος να διαφημιστεί νόμιμα και έναντι αμοιβής.

Οι πινακίδες του Αη Γιάννη για παράδειγμα, δεν είχαν κανένα σκοπό διαφήμισης, αλλά απαραίτητης ενημέρωσης.

«Είναι κουταμάρα οι ταμπέλες, αλλά δεν υπάρχουν στην περιοχή του Αη Γιάννη και της Αγίας Μαρίνας οδοί και αριθμοί» δήλωσε στο Δ.Σ. ο δημότης της περιοχής Γιώργος Παξινός. Οι επιχειρήσεις της περιοχής κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω διαδικτύου, δεν ψαρεύουν τουρίστες από τις πινακίδες. Πως όμως, όταν δεν υπάρχουν οδοί και αριθμοί στην περιοχή, θα βρουν οι ξένοι τα καταλύματα που έχουν κλείσει; Οι επιχειρηματίες δεν έχουν αντίρρηση να φύγουν οι πινακίδες, αλλά ας φρόντιζε απο πριν ο Δήμος να βάλει οδούς και αριθμούς στην περιοχή.

Τα συμπεράσματα λοιπόν βγαίνουν μόνα τους. Ο Δήμος δεν είχε κάποιο σχέδιο, ούτε καν κανονισμό. Λειτούργησε μόνο για το θεαθήναι. Δημιούργησε αδικίες στους πολίτες, αφού κάποιοι αισθάνονται αδικημένοι και κάποιοι τη γλύτωσαν. Είχε άγνοια της κατάστασης. Δεν είχε ετοιμαστεί στο παραμικρό, να αντιμετωπίσει νόμιμα την παρανομία, που πήγε να καταπολεμήσει.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Τριαντ. Σκλαβενίτης: Φωνή του τόπου μας και ζώσα συνείδησή του, ο Νίκος Βαγενάς
Επομενο αρθρο
Nέο Δ.Σ. του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

5 Σχόλια

 1. ΔΗΜΟΤΗΣ
  6 Απριλίου 2015 at 10:40 — Απάντηση

  Οι άνθρωποι είναι εντελώς φευγάτοι, κυρία Σάντα! Γιατί έχουν λαθεμένη ιδέα για το πως «βάφονται τα αυγά». Αλλά είναι και επικίνδυνοι. «Κάνουν τη παλαβή» ελπίζοντας ότι οι «ιθαγενείς» τσιμπάνε με τα «καθρεφτάκια» και τις «χάντρες». Αλλά σ’ αυτό δεν έχουν άδικο, μα τη Παναγία!

 2. anwnimos
  6 Απριλίου 2015 at 12:34 — Απάντηση

  Ξεκίνησαν με προεκλογικές δεσμεύσεις ότι θα βάλουν τάξη στο μπάχαλο.
  Ότι δεν υπολογίζουν από συμφέροντα και ότι θα συγκρουστούν.
  Σχεδόν το έκαναν σημαία τους. Γιατί δεν χρωστούν σε κανέναν άλλωστε όντας και αριστερίζοντες.
  Ξεκινά η θητεία τους και μετά από λίγο βγάζουν ανακοίνωση να αφαιρεθούν όλοι οι ρύποι μέχρι τέλος Δεκέμβρη αλλιώς θα επιβληθούν πρόστιμα και χρέωση για δαπάνες αφαίρεσης από το Δήμο αν δεν αφαιρεθούν από τους πολίτες.
  Παρέρχεται το τέλος Δεκέμβρη. Επικαλούνται βροχοπτώσεις.
  Κι άλλη ανακόινωση να αφαιρεθούν από πολίτες αλλιώς θα πέσει πρόστιμο.
  Ανακοίνωση ότι θα αφαιρέσουν από συγκεκριμένα σημεία από πόλη μέχρι κάστρο και μάλιστα ισχυρίσθηκαν δημοσίως ότι είναι συμβολικό και παραδειγματικό. Πράγματι αφαιρούν αφήνοντας την αηδία πινακίδα τη δημοτική.
  Μετά από λίγο πάλι ανακοίνωση για αφαίρεση σε άλλα σημεία. Γύρα-Αγια Μαρίνα, φιλοσόφων Καραβέλα, Αναπάυσεως. Ελάχιστοι πολίτες τις αφαίρεσαν από μόνοι τους. Ο δήμος πάει και τις αφαιρεί λοιπόν και εξακολουθεί να μην επιβάλει πρόστιμο και χρέωση δαπάνης.
  Μετά από όλα αυτά ετεροχρονισμένα έρχεται ο κανονισμός για ψήφιση όπου ακούγονται και δηλώνονται τα απίστευτα.
  -Δεν θα επιβληθούν πρόστιμα γιατί τις έχουν εκεί 30 χρόνια τώρα οι πολίτες δεν είναι σωστό να πέσουν πρόστιμα.
  -Δεν θα επιβληθούν χρεώσεις για τις δαπάνες του Δήμου
  -Δεν θα αφαιρέσουν άλλες γιατί έρχεται σεζόν και τις χρειάζονται οι επιχειρηματίες τουρισμού
  -Αν πάνε να τοποθετηθούν εκεί που τις αφαίρεσαν θα βάλουν πρόστιμο.

  Πείτε μου τα παραπάνω είναι διαχείριση το 2015 από ανθρώπους που θεωρούνται και έμπειρει τόσα χρόνια με τα αυτοδιοικητικά. Στον ιδιωτικό τομέα αυτούς θα τους είχαν απολύσει ανεπιστρεπτί.
  Οι παραπάνω ενέργειες είναι σοβαρές ή ένα τσίρκο?Πειραματίζονται? ή απλά είναι άσχετοι?
  Τόσες ανακοινώσεις και κορώνες για να βγάλουν πινακίδες μόνο σε ορισμένους?
  Μέχρι στιγμής έχουν ξοδέψει χωρίς να πετύχουν τίποτα.
  Ποιος θα τους σεβαστεί σε οποιοδήποτε κανονισμό φέρουν

  Συμπεράσματα:
  -Χρειάσθηκαν 7 μήνες για να δημιουργήσουν μεγαλύτερο μπάχαλο από αυτό που υπήρχε.
  -Δημιούργησαν αδικίες, ανισότητες και άνισες μεταχειρίσεις.
  -Δεν εφάρμοσαν τίποτα από αυτά που προειδιποίησαν.
  -Με την αδυναμία αυτή δεν πρόκειται κανένας να τους πιστέψει για άλλους κανονισμούς και δεν προκειται να τηρήσει κανείς κάτι γιατί ξέρουν ότι δεν είναι συνεπείς. Το έχασαν το παιχνίδι και το στοίχημα με την εφαρμογή των κανονισμών.
  -Την ίδια στιγμή δεκάδες νέες προκλητικές ταμπέλες στην πόλη και αλλού έχουν τοποθετηθεί και δεν έχουν επέμβει. Σαν τη λερναία ύδρα. Αφαιρούν μία και μπαίνουν δύο.
  -Δεν έχουν αφαιρέσει καν τις δικές τους αχρείαστες πχ στον Αγιο Μηνα.
  – Απειλούν ότι θα βάλουν πρόστιμο αν μπουν ξανά εκεί που αφαίρεσαν και δεν βάζουν πρόστιμο σε αυτές που μπήκαν τις τελευταίες μέρες.
  -Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι για να τις αφαιρέσουν οι ίδιοι από όλη τη Λευκάδα δεν τους φθάνει η θητεία
  -Αντί να λύσουν έστω και τμήμα του προβλήματος δημιούργησαν κι άλλο. Π.χ. στη Γύρα – Αγία Μαρίνα που δεν υπάρχουν ούτε απλές δικές τους προς κατεύθυνση Αι γιάννη και προς Αγια Μαρίνα.
  -Να το δώσουν σε εταιρεία που θα φτιάξει τα πλαίσια πάλι πότε θα γίνει και με τι όρους (μήπως θυμίζει ΣΔΙΤ που απεχθάνονται?)
  -Ψηφίσθηκε ο κανονισμός με πλειοψηφία και έχουν τη συνέναιση όλω των παρατάξεων και δεν τον εφαρμόζουν.
  -Κατά τα άλλα κομπάζονται για την αμερόληπτη στάση τους και ηθική τους.
  -Κομπάζονται ότι πρώτη φορά ψηφίσθηκε τέτοιος κανονισμός εως τώρα.
  -Έχουν τα παπαγαλάκια τους να ρωτούν «λοιπόν τι έχετε να πείτε τώρα?»
  -Αυτοί έλεγαν προεκλογικά να πάρουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα στα χέρια μας. Ας μας την αφήσουν καλύτερα όπως είναι γιατί χειρότερα τα κάνουν.
  -Θα αναγκαστούμε να δημιουργήσουμε το «παράλληλο δημαρχείο» μόνοι μας αυτοδίκως μπας και κάνουμε κάτι.

  Φοβάμαι πως θα βγει αυτό το καλοκαίρι. Ακόμα δεν είδαμε για Γολέμη, για Σικελιανού, για παραλίες με ξαπλώστρες, για πόρτο κατσίκι, για Νυδρί, για Βασιλική αγκυροβόλι, φέρυ μποτ, κυκλοφοριακό, αναμονές γέφυρα, σκουπίδια παντού, αποχετευτικό προβληματικό, βιολογικό επίσης, βιολογικό στο Νυδρι κλπ

  Και πράγματι ΔΗΜΟΤΗ τσιμπούν αρκετοί. Θα καταλάβουν ότι ο βασιλιάς είναι όχι μόνο ανεπαρκής αλλά εντελώς γυμνός.

  Πράγματι κυρία Σάντα παρακολουθούμε θέατρο. Για την ακρίβει μια φθηνή παρωδία. Στο τέλος με αυτούς που διαχειρίζονται τον τόπο θα καταλήξει τραγωδία…

 3. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
  6 Απριλίου 2015 at 16:49 — Απάντηση

  Aφήστε τα παιδιά, μην τα πιέζετε! Όλα είναι δρομολογημένα και δομημένα πάνω στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ!!!

 4. maik
  6 Απριλίου 2015 at 22:23 — Απάντηση

  Οι πινακιδες στον Αη Γιαννη ηταν ακριβως 15 και οι επιχειρησεις στην γυρω περιοχη είναι 500.
  Πως οι τουριστες βρισκουν τις 485 επιχείρησες και δεν βρισκουν τις 15;;;
  Αν οι 485 επιχείρησες βαλουν από μια πινακιδα και οι 15 γινουν 500 τι εχει να προτεινει η Κυρια Σαντα και ο Κυριος Παξινος;;;

 5. δημοτικος
  6 Απριλίου 2015 at 23:12 — Απάντηση

  Την απαντηση θα την βρεις στη νικιαννα στο περιγιαλι στο νυδρι και στη βασιλικη που ειναι 1500 (για να λαϊκισω κι εγω με τους αριθμους) οπου εκει συμφωνα με τον αντιδημαρχο δεν πρεπει να δημιουργηθει προβλημα στους επιχειρηματιες εν’ οψη season.
  Η Σαντα ο Παξινος και οι 15 δεν ειπαν οτι ειναι ωραιο. Ειπαν να βρεθει λυση με πλαισιο ή απλα πινακιδα σημανσης προς Αι γιαννη και προς Αγια Μαρινα. Τη λυση πρεπει να τη δωσει καποιος…. Ποιος αραγε …ποιος αραγε ……α ναι η δημοτικη αρχή. Η οποια παραδεχθηκε οτι δεν εχει ετοιμη την εναλλακτικη. Main αποπροσανατολιστηκες απο το ζητουμενο και την ουσια των παραπανω. Πετας τη μπαλα στην κερκιδα οπως κανει και η δημοτικη αρχη. Οι τουριστες δυσκολευονται να βρουν τον Αι γιαννη, την Αγια Μαρινα , την Βλαχεραινα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *