HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆρχισαν οι εργασίες «εξωραϊσμού»…

Άρχισαν οι εργασίες «εξωραϊσμού»…

Δυο μηχανήματα και εργάτες δούλευαν σήμερα (30/3) στην παραλία, στο χώρο απέναντι από το «Κarma». Αφαιρούσαν τις πλάκες. Ως γνωστό, πριν λίγο καιρό αφαιρέθηκε η πέργκολα και οι καρέκλες που διατηρούσε το απέναντι καφέ.

Όπως μου εξήγησε ο υπεύθυνος, στο χώρο θα παραμείνει ένας διάδρομος για πέρασμα και στο κέντρο θα φυτέψουν χορτάρι (γκαζόν). Όμορφο μου φάνηκε σαν σκέψη.

DSCN8068

Θυμίζω ότι παλιότερα σ’ αυτό το χώρο υπήρχε το Ηρώον και όπως θυμούνται οι παλαιότεροι υπήρχε και ένας μοναδικού κάλλους κήπος με λουλούδια. Ναι λουλούδια στην πόλη μας! Υπήρχαν ακόμα σιδερένια και όμορφα κάγκελα που έφραζαν το χώρο. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που επιβίωναν τα λουλουδάκια!

Είναι παράδοση στην πόλη της Λευκάδας – όπως όλα δείχνουν πάει πολύ πίσω στο χρόνο- η καταστροφή των λουλουδιών στους δημόσιους χώρους. Μπορεί η καταστροφή και ο βανδαλισμός του πράσινου, να ήταν ο λόγος που και ο άλλος παλιός και ονομαστός κήπος της παραλίας το Μποσκέτο, ήταν και αυτός περιφραγμένος με κάγκελα.

DSCN8070

Με αυτά τα δεδομένα πολύ φοβάμαι και μακάρι να διαψευστώ, ότι το χορταράκι που θα φυτευτεί τώρα και μάλιστα θα μπορεί ανεμπόδιστα να το πατάει ο καθένας, δεν θα έχει και πολύ χρόνο ζωής! Μετά είναι οι κούρσες και οι ιδιοκτήτες των σκύλων…

Υ.Σ. Αναγνώστης μου υπενθύμισε τον Ανθώνα, τον άλλο ωραίο κήπο της παλιάς Λευκάδας. Κατά σύμπτωση(!) και αυτός ήταν περιφραγμένος με τειχίο και κάγκελα.

Προηγουμενο αρθρο
30 Εκπληκτικές Φωτογραφίες της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Διακοπή νερού αύριο 31/3, σε όλο το νησί

1 Σχόλιο

  1. Αν.Κ.
    31 Μαρτίου 2015 at 23:05 — Απάντηση

    Επισαν δουλια στο εμπα της πολης για να δειξουν οτι κατι κανουν. Ειναι ανυπαρκτοι-δυστυχως.!! Κατεβαζουν πινακιδες πριν την εναρξη της τουρ περιοδου!! Χωρις να βαζουν τις…ομορφες τις δικες τους. Γκρεμιζουν το προ φοινικα χωρο για να βαλουν φιορα. Βιτρινα κατσαρομαλη εισαγομενε αντιδημαρχε των εξυπναδων και της ειρωνιας,ε??

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.