HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈριξαν φόλες και δηλητηρίασαν πέντε γατούλες

Έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν πέντε γατούλες

Όπως μας καταγγέλλει αναγνώστρια χτες στην περιοχή της Νεάπολης(οδός Μήτσα) βρέθηκαν νεκρές 5 γατούλες. Ανακαλύφτηκε μάλιστα και ο τρόπος που χρησιμοποίησαν για τη θανάτωση τους. Έριξαν ποντικοφάρμακο σε τηγανητά ψάρια.

Τα φαινόμενα θανάτωσης ζώων με φόλες αυξάνονται τελευταία στην πόλη μας. Αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει τρόπος να επικαλεστούμε τη συνείδηση κάποιων, ας αναφέρουμε τουλάχιστον το Νόμο: Η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψή σας, το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις φόλες στην Καποδιστρίου, κοντά στο Γήπεδο. Κάποιος/α ΤΗΓΑΝΙΣΕ ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ και τα έβαλε κάτω από ένα δέντρο στην κοντινή πλατεία Μήτσα.

Μέχρι στιγμής, έχουν πεθάνει σίγουρα 7 γατούλες, μια παλεύει στο κτηνιατρείο και ευτυχώς που δε θρηνήσαμε κανένα παιδάκι! Το περιστατικό έγινε στη γειτονιά της Νίκης Κ., οπότε, ως Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, της εξηγήσαμε τη διαδικασία και αύριο θα πάει στην αστυνομία με φωτογραφίες, έκθεση του κτηνιάτρου, όπου του πήγε νεκρό ζώο για να βεβαιωθεί ο θάνατός του από δηλητηρίαση, συν τη δική της κατάθεση, για να ζητήσει την αυτεπάγγελτη δίωξη του αδικήματος, βάση του νόμου 4039

Ευχαριστώ,

11

10

Προηγουμενο αρθρο
Tο «γήπεδο» στους Μύλους πλημμύρισε!!
Επομενο αρθρο
Καρναβάλι 2015 στη Λευκάδα - Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.