HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑλληλεγγύη στη διωκόμενη μητέρα 13 παιδιών

Αλληλεγγύη στη διωκόμενη μητέρα 13 παιδιών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ «ΤΥΦΛΗ» ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ 13 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η αστική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά εξάντλησε την σκληρότητα της σε μια εργαζόμενη μητέρα 13 παιδιών. Την καταδίκασε σε 8ετή κάθειρξη διότι έκανε το «έγκλημα», να παραποιήσει κατά ένα χρόνο το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για μια θέση εργασίας ως βοηθητικό προσωπικό στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι ο αγώνας για την επιβίωση, η αγωνία να θρέψει τα παιδιά της, μπορεί να οδηγήσει μια μάνα να ρισκάρει μια παρατυπία για ένα πενιχρό εισόδημα. Πόσο μάλλον, όταν το εκμεταλλευτικό σύστημα του κέρδους οδηγεί στην ανέχεια εκατομμύρια ανθρώπους.
Δυστυχώς, η αστική δικαιοσύνη, έδειξε για μια ακόμη φορά το ταξικό της πρόσημο.

Η δίωξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της δίωξης, της καθαρίστριας στο Βόλο, αθροίζεται στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών και πρόσφατα αγροτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Την ίδια στιγμή, οι πραγματικοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως παράδειγμα οι μεγάλες πολυεθνικές του φαρμάκου που «αλωνίζουν» στα νοσοκομεία, παρά τους ελέγχους που υποτίθεται ότι θα έκανε η κυβέρνηση,

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και λαό όταν νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όταν νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού, όταν δίκες δεν τελειώνουν ποτέ όπως των ναζιστών της Χρυσής Αυγής , κυβέρνηση και δικαστήρια να εθελοτυφλούν μπροστά στην κοινωνική αδικία, τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την πλειοψηφία του λαού μας.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους πολυτέκνων να πάρουν θέση, να στηρίξουν τη συναδέλφισσα ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το τείχος αλληλεγγύης που θα εμποδίσει την αστική Δικαιοσύνη, να την ξανακαταδικάσει στις 5 του Μάρτη.

Το Δ.Σ
Λευκάδα 18/2/2019

—————————————————-

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ
ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην εργαζόμενη συναδέλφισσα, που εργάζονταν ως βοηθητικό προσωπικό στο ΠΓΝΙ, και μητέρα 13 παιδιών, που το 2001 έχοντας 11 ανήλικα παιδιά παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου δημοτικού, για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού.

Η αστική δικαιοσύνη, την καταδίκασε σε 8ετή κάθειρξη διότι έκανε το «έγκλημα», να παραποιήσει το έτος κτήσης του απολυτηρίου της.

Η καταδίκη της για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος για ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ αποδοχές, που έλαβε έναντι σκληρής εργασίας, προκαλεί προβληματισμό για την ποιότητα, της κάθε φορά αποδιδόμενης δικαιοσύνης.

Αστικής δικαιοσύνης που εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στη συγκεκριμένη εργαζόμενη, όπως και στην καθαρίστρια από τον Βόλο. Δικαιοσύνη που προβαίνει σε διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών, αγροτών και όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ενώ παράλληλα έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην εξοντωτική πολιτική των κυβερνήσεων, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες άνεργους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν. Αστική δικαιοσύνη που αφήνει ανολοκλήρωτη τη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής εδώ και 6 χρόνια.

Δεν επικροτούμε σφάλματα και αθέμιτες πρακτικές διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, αλλά είναι αδιανόητο να τιμωρείται με τέτοια αυστηρότητα μια εργαζόμενη μητέρα 13 παιδιών, όταν την ίδια στιγμή μένουν στο «απυρόβλητο», όσοι έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα, εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους καταπατώντας τα δικαιώματά τους, όσοι νόμιμα και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Η υπόθεση της συναδέλφισσας εργαζόμενης, μας αφορά όλους. Στο πρόσωπό της καταδικάζεται κάθε εργαζόμενος που προσπαθεί να ζήσει με μόχθο και ιδρώτα την οικογένειά του.

Το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Χορός Οδυσσέα Νυδριού
Επομενο αρθρο
Σχολή Ιστιοπλοΐας Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.