HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑφισορύπανση – άλλη μια χρονιά έξαρσης και ανοχής

Αφισορύπανση – άλλη μια χρονιά έξαρσης και ανοχής

Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από όταν ο Δήμος ξεκίνησε την «ιστορία» με τις παράνομες, ρυπογόνες, υπαίθριες διαφημίσεις. Στις 26 Μαρτίου μάλιστα από το Δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα και το πλαίσιο κανονισμού προβολής ιδεών και υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Λευκάδας.

Θυμόμαστε όλοι τον αντιδήμαρχο, επικεφαλής συνεργείου να περιφέρεται και να γκρεμίζει πινακίδες, μέχρι να ανακαλύψει ότι πλησίαζε η τουριστική σαιζόν! Όσο εύκολα σταμάτησε το έργο της κατεδάφισης των πινακίδων άλλο τόσο γρήγορα ξεχάστηκε και ο κανονισμός. Ακόμα δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο χώρος μέσα στην πόλη και να τοποθετηθούν τα πλαίσια ώστε ο καθένας να προβάλλεται νόμιμα.

Θα λέγαμε λοιπόν πως αντί το φαινόμενο των ρυπογόνων διαφημίσεων να μειωθεί αντίθετα φουντώνει ανεξέλεγκτα.

IMG_2819

IMG_2821

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι συνήθως μήνες αφιερωμένοι στα … πανηγύρια και στις κολώνες! Οι κολώνες φωτισμού του Δήμου κάνουν χρέη διαφημιστικών πλαισίων. Βρίσκονται στο έλεος των αφισών!

Οι κολώνες από τη Γέφυρα μέχρι τον Πόντε έχουν προ πολλού ξασπρίσει. Αντί λοιπόν να βαφτούν με λίγο χρώμα, μια και βρίσκονται στην είσοδο του νησιού, φιλοξενούν κάθε πανηγύρι και κλαρινογραμπρό δώθε και κείθε του νησιού.

IMG_2825

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι κολώνες δεν επαρκούν σ’ αυτή την αφισομανία που κατατρέχει την πόλη μας καλοκαιριάτικα. Eπιστρατεύτηκαν και οι κορμοί των δέντρων!

2

4

Τίποτα δεν είναι ασυνήθιστο από όλα τα παραπάνω. Έτσι γινόταν, έτσι γίνεται, με περισσότερη ίσως αναρχία αυτό το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως κάτι οξύμωρο, που βγάζει μάτι! Οι περισσότερες αφίσες στα δέντρα και στις κολώνες αυτή την εποχή, είναι αυτές για την εκδήλωση – συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη. Μια εκδήλωση που όπως αναγράφεται στην αφίσα και στα προγράμματα του Πνευματικού Κέντρου, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο!

IMG_2823

IMG_2826

Το Πνευματικό Κέντρο, δηλαδή ο Δήμος, ο αρμόδιος για την τήρηση του κανονισμού, είναι αυτός που ρυπαίνει το περισσότερο αυτό το διάστημα την πόλη μας! Πάνω στις αφίσες υπάρχει το όνομα και το λογότυπο του Πνευματικού Κέντρου. Έτσι εκτός από τους ντόπιους και οι ξένοι γνωρίζουν τον «μεγαλύτερο δράστη» της αφισορύπανσης!

Προηγουμενο αρθρο
Ανδρέας Εμπειρίκος: Πάρε τη λέξη μου, δώσε μου το χέρι σου
Επομενο αρθρο
Τα πιο λευκά νερά της Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. dimotikos
    4 Αυγούστου 2015 at 14:03 — Απάντηση

    Πρώτη φορά….. με τεράστιο ζήτημα ύδρευσης
    πρώτη φορά….. με τέτοιο σκουπιδομάνι…..παντού
    πρώτη φορά….. με τέτοια αναρχία και ραγδαία αύξηση πινακίδων
    πρώτη φορά….. με τέτοια κατάχρηση και κατάληψη δημόσιων χώρων, αιγιαλών, παραλιών κλπ
    ε.. πρώτη φορά και τόσο μεγάλη αφισορρύπνση.
    Έτσι είμαστε εδώ ο καθένας κάνει ότι γουστάρει για το προσωπικό του όφελος,
    Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον ανταγωνισμό το Πνευματικό Κέντρο έχει ανταγωνιστές και πρέπει να αγωνιστεί για τις δικές του εκδηλώσεις. Βάζει λοιπόν και στα δέντρα ως local μάγκας.
    Φαντάσου τι έχει να αφισοκολλήσει για το φεστιβάλ.
    Μάλλον είναι κλουβια τα αυγά γι αυτό δεν τα σπάει ο Δήμος για να μην βρωμίσουν τώρα μέσα στη σεζόν. Ή είναι βρασμένα οπότε και να τα σπάσουν δεν θα γίνει ντόρος.
    Ωραία ιδεολογία και κουλτούρα κύριοι….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.