HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔήμος Λευκάδας: Τα αναγραφόμενα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παντελώς αναληθή και κακοήθη

Δήμος Λευκάδας: Τα αναγραφόμενα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παντελώς αναληθή και κακοήθη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αναγραφόμενα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένα τοπικά «ΜΜΕ» περί κλήσεως της Ελληνικής Αστυνομίας την Παρασκευή 31/3/17 προκειμένου να «προστατεύσει» το Δήμαρχο και να εμποδίσει συμπολίτες μας να εισέλθουν στο Διοικητήριο για να συζητήσουν το μεγάλο πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή, είναι παντελώς αναληθή και κακοήθη.

Είναι τουλάχιστον γελοία και οπωσδήποτε ενέχει σκοπιμότητα η «πληροφόρηση» ότι αυτή η Δημοτική Αρχή κατέφυγε σε διαδικασίες προστασίας, η ίδια που πάντα συζητούσε, συζητά και θα συζητά διεξοδικά και εξαντλητικά με όλους τους πολίτες.

Άλλωστε είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή στη Λευκάδα που επειδή επιζητά διάλογο και συμμετοχική διαδικασία, πραγματοποίησε πληθώρα προγραμματισμένων λαϊκών συνελεύσεων και ανταποκρίθηκε σε όλες τις προσκλήσεις πολιτών, πρωτοβουλιών, φορέων και τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων.

Το πώς και γιατί προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρισκόταν στο Διοικητήριο, όπως και πριν στο Δικαστικό Μέγαρο, έπρεπε και μπορούσαν (αν ήθελαν) να το γνωρίζουν οι γνωστοί συντάκτες άρθρων και ανακοινώσεων, πριν δημοσιοποιήσουν τα στημένα «πορίσματα» και τις βαθυστόχαστες «αναλύσεις» τους.

Η οργανωμένη και κατευθυνόμενη παραγωγή λιβελογραφημάτων, η εσκεμμένη παραπληροφόρηση και η συνειδητή κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής και αιρετών, χαρακτηρίζουν ακριβώς τους εκτελεστές και τους υποστηρικτές τους.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς η σχεδιασμένη, έντονη και αγωνιώδη υπέρ-προσπάθειά τους έχει γίνει πλέον αντιληπτή από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Λευκάδα 3/4/2017

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

————————————————————-

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τα Δελτία Τύπου που μας αποστέλλονται. Αποφεύγουμε επίσης, σε ότι αφορά το Δήμο, να απαντάμε τα τελευταία δυο χρόνια στις αναφορές, κόντρες, και χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις στο facebook, του «άτυπου» εκπροσώπου τύπου της δημοτικής Αρχής, ο οποίος έχει επιτύχει, να δημιουργήσει χωρίς λόγο, οξύτητες και αντιπαραθέσεις με κάθε πολίτη που θα εκφέρει αντίθετη άποψη, χρησιμοποιώντας ένα «λούμπεν», υβριστικό και πολλές φορές ρατσιστικό φρασεολόγιο. Το έργο του είναι τόσο «μεγάλο», που μέσα σε τόσο σύντομα χρονικό διάστημα -για μια νέα δημοτική Αρχή-  κατάφερε να στρέψει εναντίον της ακόμα και καλοπροαίρετους και ουδέτερους δημότες.

Το ύφος του παραπάνω Δελτίου όμως είναι στο ίδιο μήκος κύματος και φέρει φαρδιά πλατειά τη σφραγίδα του Δήμου, οπότε αυτή τη φορά θα το κάνουμε.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου βρισκόμαστε στο χώρο των Δικαστηρίων από τις 10:00 το πρωί, όπου είχε προαναγγελθεί συγκέντρωση κατοίκων της ορεινής Λευκάδας για το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα. Παρότι οι συγκεντρωμένοι ήταν περισσότεροι από αυτούς που έφτασαν αργότερα στο Δημαρχείο, οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Όταν συνάντησαν τον αντιεισαγγελέα έφτασαν όλοι έξω από το γραφείο του. Εκεί βρίσκονταν ένας αστυνομικός, ο οποίος παρέμεινε αμέτοχος μέχρι που αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι. Ο διάδρομος ήταν στενός, χωρίς φως και κατά μήκος του υπήρχαν γραφεία με υπαλλήλους που εργάζονταν. Ο ίδιος ο αντιεισαγγελέας ζήτησε όποιοι θέλουν να περάσουν στο γραφείο του σε ομάδες λόγω στενότητας χώρου. Παρότι η παρουσία τόσων ανθρώπων σε έναν στενό και μάλιστα εργασιακό χώρο, θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απομάκρυνσή τους, κανένας δεν τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Παρέμειναν εκεί και αποχώρησαν μόνοι τους χωρίς την μεσολάβηση αστυνομικού οργάνου.

Αντίθετα όταν έφτασαν οι συγκεντρωμένοι στο Δήμο, βρήκαν την πόρτα κλειστή, φρουρούμενη από 5 αστυνομικούς. Τους επιτράπηκε να περάσουν μέσα μετά από αρκετή ώρα και διαπραγμάτευση.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν δημοτική Αρχή κάλεσε την Αστυνομία αλλά γιατί επέτρεψε στην αστυνομία να φράξει την είσοδο;

Ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί από την είσοδο και να σταθούν διακριτικά παράμερα;

Την ίδια ημέρα με την συγκέντρωση, βρίσκονταν στα Δικαστήρια για να καταθέσουν ως μάρτυρες οι αντιδήμαρχοι: Νικητάκης, Βλάχος και Κατηφόρης. Δεν είδαν επιστέφοντας στο Δημαρχείο την Αστυνομική δύναμη; Κι αν την είδαν, έκριναν ότι χρειαζόταν εκεί;

Με δική του πρωτοβουλία ο αστυνομικός απαγόρευσε την είσοδο και δήλωσε πως ο Δήμαρχος θα δεχτεί μόνο μια επιτροπή;

Γιατί όταν η επιτροπή έφτασε στο γραφείο του δημάρχου και του δήλωσαν πως είναι ανεπίτρεπτο να είναι κλειστή η είσοδος, δεν έδωσε εντολή άμεσα να απομακρυνθούν απο την είδοσο οι αστυνομικοί;
Γιατί χρειάστηκε διαβεβαίωση από την επιτροπή ότι οι συγκεντρωμένοι δεν θα παρεκτραπούν»; Τι είχε να φοβηθεί από ηλικιωμένους ως επί το πλείστον ανθρώπους και μάλιστα σε ένα χώρο με όση σημειολογία μπορεί να έχει το Δημαρχείο για κάθε δημότη;

Δηλώνει γραπτά και δημόσια   ο άτυπος εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου που αναφέραμε και παραπάνω, ο οποίος είναι και αφελής: «Επί πλέον όταν η Αστυνομία ζήτησε να κλείσει η δεύτερη πόρτα του Δημαρχείου, ώστε να έχει πιθανά λιγότερα μέτωπα, ο Δήμαρχος το αρνήθηκε.» Άρα αφού υπήρξε διαπραγμάτευση  και για την πίσω πόρτα, ήταν σε γνώση και σε συμφωνία με τον  Δήμο ο σχεδιασμός της Αστυνομίας καθως και τα… μέτωπα!

Αυτά για τα γεγονότα. Για το ύφος της ανακοίνωσης ουδέν σχόλιο!

Βιολέττα Σάντα

.

Προηγουμενο αρθρο
Σχολική εφημερίδα 6/θ Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής
Επομενο αρθρο
Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων για τη συμμετοχή στο Let's do it

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    4 Απριλίου 2017 at 12:44 — Απάντηση

    Τ να πει κανεις…. Αυτό που συμβαίνει μ’ αυτή την κυβέρνηση και μαυτή την δημοτική αρχή…. Τους δείχνεις το χιόνι και τους λες αυτό είναι άσπρο χρώμμα!!! Κα αυτοί σου απαντούν… Α… μπά μοιάζει σαν άσπρο…Μαζί τους έχουν χάσει κάθε ένοια και οι λέξεις που χρησιμοποιεί από αιώνων αυτή η χώρα… Τι θα δούμε ακόμη μέχρι να μας αδειάσουν την γωνιά αμφότεροι…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.