HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπιστολή του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας στην εφημερίδα «Λευκαδίτικος Λόγος»

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας στην εφημερίδα «Λευκαδίτικος Λόγος»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ»

Κα εκδότρια και διευθύντρια

Στο φύλο της εφημερίδας σας αρ. 1248 της 26/9/2014 έχετε πρωτοσέλιδο την παραίτηση 46 εργαζομένων από το Σωματείο των Συμβασιούχων. Στο ρεπορτάζ στις μέσα σελίδες επαναλαμβάνετε ανακρίβειες και συκοφαντίες κατά της απολυθείσας εργαζόμενης και κατά του Εργατικού Κέντρου. Τις ίδιες συκοφαντίες που διατύπωσε η απερχόμενη πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ για να δικαιολογήσει την απόλυση.

Δεν μας προξενεί εντύπωση η στάση της εφημερίδας σας, αφού έχει αναλάβει προ πολλού εργολαβικά την συκοφάντηση συνδικαλιστών, Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου. Το καλοκαίρι διαστρεβλώσατε και συκοφαντήσατε τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.

Στα 11 χρόνια της λειτουργίας του Σωματείου των Συμβασιούχων, δεκάδες κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, απεργίες τοπικές και πανελλαδικές με μετάβαση στην Αθήνα) με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου, δεν αποτελούσαν καν είδηση για την εφημερίδα σας. Στο ρεπορτάζ λέτε ότι το Σωματείο δεν καλύπτει τους εργαζόμενους……

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση του κόσμου παραθέτουμε την άποψη της Επιθεώρησης Εργασίας για την απόλυση και τις συκοφαντίες κατά της εργαζόμενης.

«Η άποψη της Υπηρεσίας μας είναι ότι η καταγγελία της σύμβασης είναι άκυρη και καταχρηστική σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 και 15 του Ν. 1264/82 ως συνδικαλίστρια Πρόεδρος Σωματείου και μέλους του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, καθόσον η εργοδότρια δεν προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 15 του παραπάνω Νόμου επικαλούμενη λόγους αντισυμβατικής συμπεριφοράς που αναφέρονται στο άρθρο 14 του παραπάνω Νόμου. Εξάλλου από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε αντισυμβατική συμπεριφορά της εργαζόμενης, καθόσον ο λόγος που επικαλείται η επιχείρηση για αδικαιολόγητη απουσία δεν ευσταθεί, επειδή η εργαζόμενη προσκόμισε για τα χρονικά διαστήματα απουσίας της τις αριθμ. 465/14 και 486/14 σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΙΚΑ Πρέβεζας από τις οποίες προκύπτει η νομιμότητα της απουσίας από την εργασία της λόγω προβλημάτων υγείας».

Γι’ αυτό σας καλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στην ίδια θέση και με τα ίδια στοιχεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Επιδότηση είκοσι λίρες τον τουρίστα, απαιτεί η Easy jet, για τις πτήσεις από το Λονδίνο!
Επομενο αρθρο
Η φωτογραφία της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.